Общинският съветник в София Методи Лалов (ДБ) правосъдния министър Янаки

...
Общинският съветник в София Методи Лалов (ДБ) правосъдния министър Янаки
Коментари Харесай

Общински съветник настоява правосъдният министър да поиска уволнението на председателя на Софийски градски съд

Общинският консултант в София Методи Лалов (ДБ) правосъдния министър Янаки Стоилов към дейности с проблема с шефа на Софийски градски съд Алексей Трифонов.

Лалов припомня, че
 Хаджигенов: Незабавно да тръгне процедура за освобождението на Алексей Трифонов Хаджигенов: Незабавно да тръгне процедура за освобождението на Алексей Трифонов
Мисля да сложим един въпрос на министър Янаки Стоилов. От негов отговор на въпрос на Валя Ахчиева стана кристално ясно, че председате...

" Именно Вие в две свои писма до секретаря на регион " Илинден " и до министъра на вътрешните работи сте показал, че " и към сегашния миг Алексей Трифонов, роден през 1972 година, в град Курск, Съюз на съветските социалистически републики, не е български жител ", само че все пак допускате същият да разпределя правосъдни каузи, да правораздава, да издава позволения за приложение на специфични разследващи средства, да назначава и уволнява правосъдни чиновници и да се разпорежда с бюджета на Софийския градски съд ", написа още Лалов.

Той недоумява за какво и служебният вътрешен министър Бойко Рашков " към момента не е наредил да бъдат оповестени за невалидни и конфискувани издадените на господин Алексей Трифонов български персонални документи , каквото съображение несъмнено е налице ".

Лалов чака реакция по случая с шефа на Софийски градски съд и се надява, че няма да се наложи да сезира и европейските институции по тематиката, с цел да се извърши най-накрая Конституцията и Закона за правосъдната власт.

Припомняме, че въпросът с поданството на арбитър. Въпреки това казусът бе още веднъж обновен и в 46-то Народно заседание.
 Валя Ахчиева с унищожително следствие против ръководителя на Софийския градски съд (ВИДЕО) Валя Ахчиева с унищожително следствие против ръководителя на Софийския градски съд (ВИДЕО)
Има ли ръководителят на Софийския градски съд (СГС) Алексей Трифонов законно българско поданство? Този въпрос слага в свое журналис...

Темата за двойното поданство стана изключително настояща около проблема, стигнал и до Конституционния съд, със статута на служебния министър на стопанската система Кирил Петков. От ГЕРБ внесоха в Конституционния съд указа на президента за назначение на служебното държавно управление, оспорвайки ги неговата легитимност с главен претекст двойното поданство на Петков.

От своя страна Кирил Петков разгласи, че към този момент не е жител на Канада.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР