Общинският съветник Румен Русев бе избран за заместник-председател на Столичния

...
Общинският съветник Румен Русев бе избран за заместник-председател на Столичния
Коментари Харесай

Румен Русев бе избран за заместник-председател на Столичния общински съвет

Общинският консултант Румен Русев бе определен за заместник-председател на Столичния общински съвет (СОС).

Русев влезе в общинския съвет от листата на " Атака " през септември 2021 година на мястото на Волен Сидеров. Той е член на Комисията по устройство на територията, архитектура и жилищна политика, както и на Комисията по запазване на околната среда, земеделие и гори. В СОС е част от групата " Патриоти за София ".

Румен Русев е приключил Университета по архитектура, строителство и геодезия с две специалности - инженер по пътно строителство и проектант. Той е бил заместник-кмет на столичния регион " Младост ", както и краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на " Младост " от 4 юни 2018 до 12 ноември 2019 година.

Румен Русев бе определен на мястото на Борислав Иванов, който бе освободен предварително като заместник-председател на СОС и ръководител на Постоянната комисия по публичен ред и сигурност. В доклада за неговото освобождение се показва, че Иванов неведнъж подхваща дейности по нарушение на публичния ред на територията на постройката на Столичната община, като едно от тях е опитът да премахне от фасадата на Столичната община украинския народен байрак, който бе подложен там като знак на съпричастността към украинския народ, откакто Украйна бе нападната от Русия.

Другите заместник-председатели на СОС са Ваня Тагарева (ГЕРБ-СДС), Милка Христова ( " Българска социалистическа партия за България " ), Борислав Игнатов ( " Демократична България " ).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР