Общинският съветник от ВМРО в СОС Карлос Контрера внесе доклад,

...
Общинският съветник от ВМРО в СОС Карлос Контрера внесе доклад,
Коментари Харесай

Контрера от ВМРО предлага въвеждане на система за ползване на електрически скутери в София

Общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация в СОС Карлос Контрера внесе отчет, съгласно който се предлага Столична община да сътвори общинска система за прилагане на електрически скутери в столицата.

Представителят на Вътрешна македонска революционна организация предлага Столичният общински съвет да разпореди на Центъра за градска подвижност задачата да създаде и вкара услуга за наем на електрически скутери (тротинетки), които да се употребяват в границите на града посредством мобилно приложение. Неговите причини са, че това е новаторски способ, който се постанова като нова наклонност в градската подвижност.

Технологията е доста известна в редица европейски градове, както и в Съединените щати. Ето какво споделя в претекстовете си към отчета Карлос Контрера: „ Технологията е относително нова, само че за сметка на това за къс интервал от време стана един от желаните способи за пътешестване. Ползването на електрически тротинетки се дава под формата за услуга посредством мобилно приложение, като потребителят не е зает с избрани направления и заплаща цената на услугата, изчислена на база времето, в което е употребил транспортното средство.

Електрическите тротинетки са извънредно известни в столици като Париж, Виена и Мадрид, както и в градове като Ню Йорк и Лос Анджелис в Съединените щати, като необятно се употребяват освен от локалните поданици, само че и от туристите. Този новаторски способ за напредване в градската среда набира толкоз известност, че съгласно наблюденията е на път да измести велосипедите и другите способи за споделеното им прилагане. Категорично електрическите тротинетки/скутери изпревариха като известност и интензитет на прилагане електрическите коли и системата за тяхното споделено прилагане.

Такива са данните от френската столица, да вземем за пример. Категорично може да се одобри, че електрическата тротинетка и всеобщото ѝ споделено прилагане се трансформира в част от градската подвижност и съставлява едно ново течение, което не изключва останалите способи на напредване, само че има своята сериозна ниша и вероятност за напредък.

Следва да преглеждаме тази наклонност като нов детайл от системата на градската подвижност в необятен смисъл, а и като детайл от новите трендове в системата на публичния превоз (така, както поетапно се вкара споделеното прилагане на колела като част от публичния транспорт). “ Според общинския консултант от Вътрешна македонска революционна организация възможната инвестиция, която Столична община или ЦГМ би трябвало да направи, с цел да сътвори системата и да стартира да предлага услугата, не е огромна и е въпрос на сметки.

Също по този начин той показва, че в София отчетливо се вижда наклонност за използването на този тип транспортно средство. Карлос Контрера счита, че в случай че Столична община желае да бъде в крайник с времето и нововъведенията в областта на градската подвижност, отчетът би трябвало да бъде признат.

Безспорен би бил ползата изключително на младежите към сходен вид напредване и е редно локалната власт да стартира да се оглежда за решения и даване на цялостна услуга в тази тенденция. Също по този начин в отчета се акцентира, че този способ на напредване разрешава достъп до пространства, където има компликации или ограничавания за достъпа на коли. Ползването на електрическите скутери е и мярка против замърсяването от градския трафик, защото няма обособяване на нездравословни излъчвания. Също по този начин съветникът от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера разяснява, че редом с това Столична община би трябвало да стартира процедура за разработване на най-малко от правила, които да контролират напредването с сходен вид транспортни средства.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР