Общинският съветник от ВМРО и председател на транспортната комисия в

...
Общинският съветник от ВМРО и председател на транспортната комисия в
Коментари Харесай

Съветник от ВМРО има три седмици, за да докаже, че не лобира за ремонт на надути цени в София

Общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация и ръководител на транспортната комисия в Столичния общински съвет (СОС) Карлос Контрера получи три седмици пролонгация, до идващото съвещание на СОС, с цел да потвърди, че не лобира за ремонт на надути цени на общежитие на " Столичен автотранспорт " в София. До тази развръзка се стигна след информация от “Спаси София”, че ремонтът на общежитието в Дружба се случва на нараснали в пъти цени. В отговор на това изказване самият Контрера предложи отсрочване на гласуването и се зарече да разгласява действителните разноски на уеб страницата на СОС.

Изненадващо, по време на съвещанието стана ясно, че ремонтът към този момент е почнал, въпреки и без обезпечено финансиране. Борис Бонев попита по какъв начин е допустимо това без утвърждението на СОС, само че отговор не последва, тъй като съгласно ръководителя на съвета Елен Герджиков това е въпрос към самото сдружение, а не към съветниците.

" Спаси София ": В пъти са повишени цените

“Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация ще се опитат да го пробутат през Общинския съвет да финансира тази потресаваща вакханалия. Ако съумеят да го създадат, всички софиянци ще плащаме обилно – 62 000 лева за скеле, 12 000 лева за унищожаване на балатуми, wireless точки за 10 000 лева и усилвател за ефирен сигнал за 16 354 лева.”, сигнализира още в четвъртък преди съвещанието “Спаси София”. Борис Бонев посочи, че Столичният автотранспорт е сключил контракт за ремонт на панелно общежитие за близо 3 млн. лева или по 1852 лева./кв.м. (950 евро/кв.м.).
От “Спаси София” прибавят, че е планувано закупуване на климатици на цена от 5986 лева, до момента в който пазарната била 2600 лева И още за топлоизолация общината ще заплаща по 64 лева на квадрат, до момента в който пазарната цена била 10-15 лв.. Не на последно място се предлага общинският бюджет да заплаща за единична тоалетна цена от 382 лв., до момента в който пазарната била от 120 до 200 лв.. И още виж таблицата.

Ремонтът стартиран без финансиране
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР