Общинският съветник от ВМРО и председател на Патриоти за София

...
Общинският съветник от ВМРО и председател на Патриоти за София
Коментари Харесай

Карлос Контрера срещу пиратките и фойерверките: Войната с пиротехниката трябва да спре!

Общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация и ръководител на " Патриоти за София " Карлос Контрера се разгласи против пиратките и обилните зари по празниците. В пост в обществената мрежа Фейсбук той настоя, че хора и животни претърпяват прочувствен стрес и физически пострадвания, а някои даже губят живота си поради заниманието на други.

Според него е извънредно време за съществени диалози на равнище общини и Министерство на вътрешните работи, с цел да се вземат ограничения по отношение на тези непрестанни гърмежи, които съпровождат всеки един празник.

Като образец той даде вандалското държание на група младежи.
" Вчера вечерта към 19.45 три " добре възпитани " хлапета взривиха с бомбичка химическата тоалетна в градинката зад баня " Мадара " (градинка " Буката " ). След това " мъжество " тоалетната е тотал вреда, а бомбаджиите избягаха някъде в тъмното, откакто съумяха да подплашат няколко кучета и котки с гърмежа и изкараха акъла на няколко баби ", стартира обявата на Карлос Контрера.

По думите му на пазара се продават тонове пиратки и " шашки ", ракети, фойерверки, акумулатори с неразбираемо качество и генезис, които генерират шумове надалеч над допустимите от здравните правила.

" Продават се даже в хипермаркетите, които не дават отговор даже на базовите условия за предпазване на пиротехника. Има статистика, че гърмежите с изключение на прочувствен стрес водят и до пострадвания и гибел на уличните и на дивите животни, които живеят наоколо до обитаеми места. За домашните животни ситуацията също е ужасно. Хиляди са недоволствата на стопани, чиито кучета и котки след гърмежите се тресат от боязън и с дни са неспокойни и уплашени. Не разбирам за какво всяка година се приказва по тематиката в новинарските излъчвания, а никой от така наречен природозащитници досега не се намеси и не повдигна въпроса? Но техните хора мълчат. Както нормално вършат, когато нямат директен финансов интерес от дейностите си. Поредното двуличие на червено-зелените либерали. Искам да употребявам случая и да ги попитам също по този начин дали вървят да броят животните, за които взимат пари да " изследват в естествената им среда ", след една новогодишна канонада. И дали се интересуват какъв брой домашни животни са избягали и не са се завърнали по-късно при стопаните си? Или какъв брой кучета и котки са открити мъртви по улиците, блъснати от коли, дезориентирани от гърмежи или обгорели от фойерверките? Силно се колебая! ", подлага на критика Контрера.
Той акцентира, че Нова година е празник и би трябвало да носи празнично въодушевление за всички.

" Сега отново новинарският поток ще се насити с информация за хора с откъснати пръсти, спукани тъпанчета, обгорели поради потребление на пиротехника. Стресът върху децата (особено бебетата), както и върху възрастните хора, от тези канонади е огромен. Не е нужно да се избиваме или за личното си развлечение да тормозим почтените животни, които не могат да се защитят. За това приканвам всички - дано се замислим преди да хвърлим следващата бомбичка и преди да изстреляме следващия залп от домашната заря. Това може да коства нечий живот ", приключва Карлос Контрера.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР