Общинският съветник от Стара Загора Янко Янков се свърза с

...
Общинският съветник от Стара Загора Янко Янков се свърза с
Коментари Харесай

Само в БЛИЦ: Див ешън в Стара Загора! Протестър от "зелените" помля с ритници колата на общинар

Общинският консултант от Стара Загора Янко Янков се свърза с БЛИЦ и описа за безразсъден екшън, разиграл се в центъра на града. Главни герои са били точно той и протестърът Веско Петков, който е екоактивист от " Запазете Бедечка " и " Спасете Пирин ". Янко Янков е станал жертва на експанзията на Петков. Общинският консултант изпрати и видео от скандалната преживелица. Самият той описа пред медията ни цялата история с шокиращи детайлности: " Вчера бях в кафене в центъра на Стара Загора. В един миг забелязах, че начело стопира пътна помощ и се пробва да смъкна опожарена кола на общинския паркинг. Това е колата на Веско Петков, която преди няколко дни възпламениха и той излезе пред медиите и упрекна някогашните си сътрудници, протестиращите за Пирин и още хиляда индивида. Той също беше там. Като общински консултант, няма по какъв начин да позволи такова жестоко нарушение на закона и излязох да направя забележка, тъй като кола, спряна от придвижване, може да се паркира единствено на частен паркинг и нямат право да я стоварват на публичен, както правеха те. Шофьорът сподели, че имал разпореждане от Петков и би трябвало да я разтовари там. Когато отидох, той пристигна при колата ми и стартира да я рита, тъй като търси някаква борба с мен ", споделя Янков пред медията ни.

" Не му обърнах внимание и взех решение да си потегли. Като видя, че няма да му се получи, стартира да рита по цялата кола и сгъна ламарините. "

Общинският консултант счита, че най-вероятната причина за нападението и експанзията на Петков е следствие, което той е водел против него: " Той беше усвоил три хиляди лв. от Община Стара Загора и не е извършил уговорките си. Сега би трябвало да върне тези пари, тъй като не е спазил това, което би трябвало да направи. Най-вероятно това е повода за офанзивата му против мен. Аз в никакъв случай не съм имал персонално алъш-вериш с него, нито общи бизнес ползи, нито нищо. Не го познавам персонално, само от фейсбук и следствието, което организирах. "

Янков е извикал полиция два пъти. Първият път са отишли на място, само че не след дълго са си тръгнали без да подхващат съответни ограничения против експанзията на Петков. Вторият път са го предиздвикали да подпише прелиминарен протокол.

" Когато извиках полиция не се случи нищо. Полицаите пуснаха пътната помощ най-безцеремонно да си тръгне без да му напишат нито фиш, нито акт за нарушаване на публичния ред за разтоварване на кола спряна от придвижване в нарушаване с наредбите и законите. Това имат право да го вършат единствено на частен паркинг. На лицето не му споделиха нищо, като той от самото начало снимаше и ме наскърбяваше. На записът се чува методът, по който се обръща към мен. Единственото, което го накараха е да подпише протокола. След това полицията си потегли. Той продължи да ругае и да псува и аз още веднъж извиках полиция, само че те не пожелаха да го приберат. Карах ги да му вземат тест за опиати, само че те отхвърлиха, защото не бил водач, а пешеходец. Той беше несъответстващ. Тогава ги попитах какво се случва в случай че ме наръга с нож или ме удари с камък по главата да ме убие? Не може всеки вманиачен да се разхожда по улиците. Единствено го накараха да напише сведения. Това, в случай че е естествена страна, този човек би трябвало да е заключен с белезници на задната седалка на патрулка. Аз взех решение също да си потегли и тогава стартира да скача и да блъска по колата ми – риташе калниците, вратите, удряше стъклата ", добавя Янков.

Общинският консултант и няколко очевидци от заведението са дали показания пред полицията и чакат прокуратурата да образува досъдебно произвеждане за безчинство и нарушаване на публичния ред.

Той разкри и още една любопитна детайлност към случката: " На мястото на случая беше брачният партньор на една следователка от Окръжна прокуратура, който го подстрекаваше и му даваше ум какво да прави и да не прави, какво да подписва на полицията, по какъв начин не могат да му вземат кръвна проба и упоителен тест, тъй като не бил водач, а бил пешеходец. Излиза, че има протекция от тази следователка в Окръжна прокуратура. Те се познават и от преди. Имат видеоклипове дружно по какъв начин вършат панаири и сбирки по града. "

Това не е първата хулиганска демонстрация на Петков. Преди известно време той и още един мъж разлепяли некролози и черепи на детска площадка. Свидетел на ужасната постъпка е бил Янков, който по това време е бил там с детето си. Той е направил забележка на двамата мъже, след което последвало същото - хокане, кряскане и обиждане.

" Той е един несъответстващ човек, който непрекъснато прави нелепости ", заключи пред БЛИЦ Янков.

Видеото е снимано от Петков, който постоянно документира хулиганските си прояви.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР