Общинският съветник от Сандански Георги Батев изпадна в конфузна ситуация

...
Общинският съветник от Сандански Георги Батев изпадна в конфузна ситуация
Коментари Харесай

Уличиха публично общински съветник в нагла лъжа, вместо да се извини, той...

Общинският консултант от Сандански Георги Батев изпадна в конфузна обстановка през днешния ден, откакто съобщи обществено и извънредно изрично, че не е получил имейл на пощата си, в който в детайли му е обяснено по какъв начин и от кое място се финансира пазаруването на инсталация за Югозападна болница. Изявлението му това стана мотив за нова свада на сесията през днешния ден, която стартира със скандал с Яне Янев и групата му преди обед, оповестява struma.bg

Скандалната обстановка с Батев се разигра при разискване на точката от дневния ред, при която трябваше локалните парламентаристи да гласоподават пазаруването на извънредно значима инсталация. Болница Петрич купува скъпа и нужна за болничното заведение апаратурата, само че защото с болница Сандански са обединени в " Югозападна болница " е наложително сътрудниците им да дадат единодушие за това.

Изрично бе обявено, че Сандански не дава пари за апаратурата. Изненадващо, съветникът Георги Батев, който неведнъж се правеше на безжалостен бранител на болничното заведение в града, декларирайки угриженост за нейното битие, положение и непрестанно наблягаше пристрастност към проблемите на здравното заведение, през днешния ден гласоподава срещу пазаруването на значимата за пациентите и жителите на града инсталация. Присъстващата на сесията гражданка Ноцкова го попита с нескрита изненада - Защо се пречи на нещо положително за болничното заведение и за какво господин Батев гласоподава срещу?

Наложи се Батев да изясни дейностите си и отговори, че е дал своя вот срещу, защото не знаел от кое място ще пристигна финансирането за тази инсталация. Съветниците започнаха да жужат като кошер, питайки се по какъв начин по този начин Батев не е схванал. Кметът Котев му изясни, че всеки общински консултант преди да влезе на сесия би трябвало да е квалифициран и по тази причина се изпращат имейли, в които в детайли им е разказан всеки проблем. Така, че в случай че съветникът е погледнал пощата си, би трябвало да види от кое място идва финансирането, с цел да не се губи времето на останалите съветници с пояснения, при условия, че дневният ред е дълъг, Батев продължи да твърди настойчиво, че не е получил имейла.

Останалите съветници възроптаха остро и на финала се оказа, че Батев е получил имейл по този начин както всички останали негови сътрудници от ОБС. Почувствал се притиснат " до стената Батев се разсърди и напусна сесията на ОБС. " Това не се случва за първи път, съветникът Батев да си разрешава намерено да ни заблуждава, сподели кметът Котев на финала на разпрата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР