Общинският съветник от Реформаторския блок Стефан Марков отправи официално питане

...
Общинският съветник от Реформаторския блок Стефан Марков отправи официално питане
Коментари Харесай

Общинар пита НКЖИ за продажбата на гара Пионер

Общинският консултант от Реформаторския блок Стефан Марков насочи публично запитване към Национална компания " Железопътна инфраструктура " по отношение на изявления,че следва продажба на столичната гара " Пионер ".

Марков се интересува за претекстовете на държавното дружество, както и дали са водени диалози със Столичната община за даване на терена за създаване на пространства за отдих и спорт, каквито са проектите на общината, според плана за Подробен устройствен план на Борисова градина.

В писмо, оповестено във Facebook профила на общинския консултант се пита още каква е началната цена, както и по какъв начин е образувана тя.

Той добавя, че гара " Пионер " е част от Борисовата градина и бъдещето на това пространство е от изключителна значимост, както за хората , които живеят в близост, по този начин и за целия град.

Гара " Пионер " все още е строителен пазар , чието място съгласно Марков несъмнено не е там.

" Няма град в Европа, където посред парк или гора да се продават тухли и други артикули, свързани със строителството. Плановете на Следствен отдел към окръжна прокуратура за гара " Пионер " са в вярната посока. Може би би трябвало да се намерения за това, наемателите да бъдат обезщетени с площи в периферията на града. В един от най-хубавите квартали на София и наоколо до Борисовата градина би трябвало да има пешеходни площи, спортни и детски площадки, велоалеи и паркинги за приходящите коли, за разходка в Борисовата градина. " - добавя Марков.

Той показва още, че НКЖИ дължи тези отговори на хората, с цел да не се спекулира с тематиката.

" Мястото е значимо и най-правилно е да бъде трансферирано на Столична община, която да реши какво ще е потребно да се случи там. " - заключава общинският консултант.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР