Общинският съветник от ПП МИР в Приморско Стоян Василев иска

...
Общинският съветник от ПП МИР в Приморско Стоян Василев иска
Коментари Харесай

Общински съветник пита кмета на Приморско защо вече 12 години не е събрал дължимите 1.4 млн. лева от Кремиковци

Общинският консултант от Политическа партия МИР в Приморско Стоян Василев желае общинския съвет да вземе решение, с което да задължи кмета на общината Димитър Германов да предприеме неотложно всички дейности по събирането на дължимите от Кремиковци АД 1 400 629 лева
Проблемът със отговорностите на Кремиковци АД за неплатени локални налози и такси към община Приморско е дълготраен. Именно паради тази причина общинският консултант на Политическа партия МИР Стоян Василев внася Доклад в общинския съвет на община Приморско с искане общинския съвет да задължи кмета на общината неотложно да предяви по Закона за локалните налози и такси (ЗМДТ) неизплатените досега от Кремиковци АД вземания. В своя отчет до общинския съвет Стоян Василев упорства също общинския съвет в Приморско да задължи кмета на общината неотложно да изиска от Синдика на Кремиковци АД, от НАП-отдел Несъстоятелност и от Съда по неплатежоспособност – Софийски градски съд да извърши продажба на парцелите на сдружението на територията на Община Приморско, с което да бъдат изплатени дължимите към общината над 1 млн. и 400 хиляди лева
„ Абсолютно неприемливо е да бъдат подхванати никакви дейности от страна на кмета на община Приморско за събирането на тези средства, които се равняват на годишния бюджет на Китен “, сподели общинският консултант от Политическа партия МИР Стоян Василев. Той е безапелационен, че кмета на общината Димитър Германов би трябвало неотложно да предприеме всички законови дейности, с цел да могат да бъде събрана дължимата от Кремиковци АД сума.

„ Такъв размер на отговорностите изисква съществени старания, непрекъснати законови начинания за събиране, нещо което не е направено от управлението на община Приморско в много дълъг интервал от 2008 до 2020 година “, сподели още Стоян Василев и изиска кмета на община Приморско да даде отговор за това.
„ Кремиковци АД е в неплатежоспособност от месец юни 2008 година, а особеното на тази правосъдна процедура е, че се прави от Синдик под надзора на Съда и в осъществяване на решенията на Кредиторите. Вземанията на Кредиторите се предявява от кредиторите до синдика и същия ги приема или не ги приема. Ако ги одобри те се включват в сумата за изплащането и при всяко осребряване на имуществото в избрана последователност и пропорционално се изплащат на съответния заемодател. За страдание управлението на община Приморско в лицето на кмета господин Германов не е предявило вземанията на община Приморско, макар, че неведнъж е изпращал писма до Синдика и до Национална агенция за приходите “, сподели общинският консултант от Политическа партия МИР Стоян Василев.
„ С тези свои дейности и бездействия на процедура кметът Германов ощетява община Приморско с дължимите от Кремиковци АД над 1 млн. и 400 хиляди лева Още по-неправилно е, че управлението на общината не взима никакви ограничения за незабавната продажба на парцелите на Кремиковци АД, а този въпрос е оставен на синдика, който обаче отдава парцелите в Приморско чартърен, от което се генерират доходи. От тези доходи обаче не се погасяват отговорностите към община Приморско, което за мен е безконечен развой на увреждане на интереса на общината и нейните поданици “, беше безапелационен общинският консултант на Политическа партия МИР в Приморско Стоян Василев.
 Лидерът на МИР Симеон Славчев с молба към Тръмп да поддържа митингите в България Лидерът на МИР Симеон Славчев с молба към Тръмп да поддържа митингите в България
Председателят на Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев разгласява петиция на уеб страницата на Белия дом с молба президента на...
Той слага въпроса за какво 12 години до в този момент безусловно нищо не е направено, с цел да могат да бъдат изплатени отговорностите на Кремиковци АД към община Приморско.
„ Защо елементарните поданици на община Приморско би трябвало да заплащат постоянно своите такси и налози, а се прави подобен безценен жест към Кремиковци АД, който на всичко от горната страна ощетява всеки един от жителите на общината “, попита още Стоян Василев.
Той държи общинският съвет на Община Приморско да вземе съответните решения на своето съвещание тази сряда (30.09.2020 г.) и да задължи кмета на общината незабавно да предприеме всички законови дейности за събирането на дължимите от Кремиковци АД суми.
„ Надявам се общинските съветници в Приморско да защитят интереса на приморчани, нещо, за което са определени и са положили клетва като общински съветници “, приключи общинският консултант на Политическа партия МИР Стоян Василев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР