Общинският съветник от Несебър Пейко Янков се предаде на разследващите

...
Общинският съветник от Несебър Пейко Янков се предаде на разследващите
Коментари Харесай

Общинският съветник, свързван с Митьо Очите, се предаде сам

Общинският консултант от Несебър Пейко Янков се съобщи на проверяващите и беше упрекнат за присъединяване в незаконната група на Димитър Желязков, по прякор Митьо Очите. Това стана десетина дни след спецакцията по Южното Черноморие, при която бяха арестувани 19 души, а Желязков и Янков бяха оповестени за търсене.

По-късно Димитър Желязков беше арестуван в Турция и към този момент е в процедура по екстрадиция.

Тази заран с юрист Пейко Янков е отишъл в ГДБОП и е бил арестуван за 72 часа.

Янков е един от първите, упрекнати задочно за присъединяване в незаконна група за рекет, изнудване, побой и разпространяване на опиати. Той беше разгласен за общодържавно търсене с алена бюлетина., откакто по време на спецакцията против бандата в Бургаско не беше открит.

Специализираната прокуратура е внесла в Специализирания углавен съд искане за непрекъсната мярка за неотклонение "задържане под стража “, мярката ще бъде прегледана на 15 август.

На 2 август при спецакция в Бургаска област бяха арестувани 19 души, за които имаше данни, че са свързани с проведената незаконна група на несебърския необут Митьо Очите.

Арестуваха Димитър Желязков – Очите в Истанбул

Задържани под стража обаче останаха 5.

7 българи, арестувани с Митьо Очите в Турция, са у нас

Съдът остави петимата от групата на Митьо Очите в ареста

От всички с обвинявания в неопределеност е единствено общинският консултант от Несебър Пейко Янков, който се търси с алена бюлетина.

Димитър Желязков е под стража в Турция и се чака да бъде екстрадиран в България, където да бъде изправен пред съда.

При извършената на 2 август профилирана акция на територията на Бургаска област бяха претърсени над 30 разнообразни адреса, в това число и офиси на компании и домове. В някои от тях бяха открити пари, оръжия, муниции и черно счетоводство с бележки за суми, които би трябвало да се дадат на едно от обвинените лица – Димитър Желязков, прочут като Митьо Очите.

Един от главните участници в абсурда е заместник-председателят на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев. Бившият народен представител от Движение за права и свободи Незрин Узун също е измежду арестуваните. На 8 август Бенчев бе свикан за явяването му пред проверяващия орган за привличането му към наказателна отговорност.

Прокуратурата повдига обвиняване на Бенчев за укриване на Очите

Бенчо Бенчев отсрочва обвиняването

На 9 август Апелативният профилиран съд остави петимата от групата на Митьо Очите в ареста. На съвещанието стана ясно, че по предписание на Митьо Очите човек от бандата му запалил игрална зала в Слънчев бряг, като за осъществяването на задачата си Карен Ованесян получил 250 лева Това стана ясно от признанията на Ованесян, представени в залата.

На 10 август Специализираната прокуратура разпореди на Националната организация за доходи и Групово дело "Национална полиция “ инспекция на сдружение "Аркус-сигурност Бургас “ и обвързваните с него физически и юридически лица. Проверката се разпорежда по отношение на следствие на профилираната прокуратура на проведена незаконна група за рекет, телесни повреди, разпространяване на опиати.

Прокуратурата реши да ревизира компанията, където работи Очите

Тази компания свързва Очите, Бенчев, Дросев и Владимиров

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР