Общинският съветник от Несебър Пейко Янков е изпълнявал указания на

...
Общинският съветник от Несебър Пейко Янков е изпълнявал указания на
Коментари Харесай

Общинският съветник от Несебър Пейко Янков изпълнявал указания на Митьо Очите

Общинският консултант от Несебър Пейко Янков е изпълнявал инструкции на Димитър Желязков - Очите. Това изясни пред медиите прокурор Детелина Ганчева преди съвещанието в спецсъда за установяване на мярка на обвинения.

Прокуратурата желае той да бъде оставен за непрекъснато в ареста. Янков беше разгласен за търсене след акцията от 1 август против групата на Митьо Очите занимавала се с рекет, палежи и наркоразпространение.

Прокурорът изясни, че против Янков има три обвинявания - за изнудване, присъединяване в незаконна група и тенденциозен палеж.

Прокурор Ганчева сподели още, че Пейко Янков е упрекнат за приложимост на мощ, чрез която са били принуждавани търговци да се разпореждат с имуществото си. Другото е за практикуване на напън посредством мощ за потърпевшото лице да се откаже от дружествените си дялове в "Хермес груп " ООД. Това било станало по инструкции на Митьо Очите.

Ганчева добави, че има голям брой показания на очевидни очевидци против Янков. Както и направени пожаротехнически и ДНК експертизи.

По думите й пет месеца са били употребявани СРС-та против групата. Разследването е траело две години, като прокурорът изясни, че е преценка на проверяващите по кое време и какъв брой да подслушват.

Според юриста на Янков Росен Кожухаров той не се е укривал. По думите му неговият подзащитен е бил свикан като очевидец, а не като обвинен. Според него Янков и Митьо Очите се познават. Адвокатът нямал информация какво е правил Янков от деня на акцията против групата на Очите на 1 август досега, в който се е предал в Министерство на вътрешните работи на 13 август.

Прокурор Детелина Ганчева разяснява обаче, че Янков два пъти е бил призоваван като обвинен, не като очевидец. Разследващите са имали данни, че той е бил отвън страната и по тази причина е била издадена и Европейска заповед за арест.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР