Общинският съветник от групата на БСП в Бургас Бенчо Бенчев,

...
Общинският съветник от групата на БСП в Бургас Бенчо Бенчев,
Коментари Харесай

Бенчо Бенчев отрича да е имал бизнес с Митьо Очите 


Общинският консултант от групата на Българска социалистическа партия в Бургас Бенчо Бенчев, който беше задържан дружно с Димитър Желязков – Митьо Очите в Истанбул, изрично отхвърля да е имал общ бизнес с Очите, осведоми news.bg „С толкоз разнообразни неща се занимаваме. Аз се занимавам, знаете, със селско стопанство, със земеделие. Димитър Желязков не мога да ви кажа с какво се занимава. Познавам го, не мога да кажа, че не се познавам с него, поздравяваме се. Държавата го е оповестила за някакъв нарушител, за мен няма никакво значение – уважаваш ли ме, и аз те почитам. Когато приказвам с един нарушител, не значи, че и аз съм нарушител. Това закононарушение ли е? Ако приказвам с един лекар ще стана ли хирург, няма да стана, нали? Защо би трябвало да разделяме хората на прокажени и на естествени хора?“, съобщи Бенчев за bTV.

Общинският консултант разяснява и информацията за охранителната компания на Митьо Очите, в която имал дял. „Димитър Желязков не работи в този момент там. Работеше преди да стане престрелката… Не Димитър Желязков, а тази компания охраняваше моите обекти тогава и аз давах някакви пари. Като предприемач взех решение, че в случай че стана притежател, освен, че няма да давам пари, ами и ще спечелвам. Това е основанието“, разяснява още задържаният в Истанбул общински консултант.

Според версията на Бенчев той не е укривал нищо, а единствено помагал на Очите с транспорт до Истанбул, където Желязков желал да се лекува.

„Аз съм постъпил като човек, не мога да откажа на един болен да го превозя ненапълно, разбирате ли? Не знаех, че го търси от Интерпол. Ако знаех, в никакъв случай нямаше да го взема, въпреки че беше в болно състояние“, продължи Бенчев.

Запитан по какъв начин се е озовал в един хотел с Димитър Желязков едновременно, той отговори: „Някаква случайност! Просто аз също се изненадах по какъв начин станаха тези неща… При ареста на Димитър Желязков аз не бях там, дойдох по-късно и дори питах: Какво става тук?, тъй като виждам, че е със свински опашки на ръцете. Те взеха, че се обърнаха и арестуваха и мен.
Доказателства не може да има за обвиняване, тъй като аз не съм укривал Димитър Желязков. Хотелът не е мой да го прикривам, разбирате ли? Говори се, че регистрацията била моя. Регистрацията я направи сътрудника Несрин Узун на мое име, дори се обади и сподели: „Запазих ти стаи на твое име.“

Бенчев разяснява и реакцията на Българска социалистическа партия. Припомняме, от партията се разграничиха от него и обявиха, че той не е финансирал партийни акции. „Явно с Българска социалистическа партия няма да работя повече! Няма доста да рева, имам къде с кого да работя, имам с кого да осъществявам концепциите си, само че времето ще покаже кой какъв е“, добави Бенчев.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР