Общинският съветник от ГЕРБ Орлин Дяков отправи две питания към

...
Общинският съветник от ГЕРБ Орлин Дяков отправи две питания към
Коментари Харесай

Орлин Дяков пита кмета за Алеята на джаза и табелите за таксиметрови стоянки

Общинският консултант от ГЕРБ Орлин Дяков насочи две питания към кмета на Русе във връзка неизпълнени решения на Общинския съвет от предходната година.

Едното запитване е за неизградената към момента Алея на джаза, а другото за неналичието на обозначителни табели на местостоянките за таксита, което става причина за налагане на санкции на таксиметрови водачи.

През 2023 година Общинският съвет взе решение за създаване на „ Алея на джаза ”, на която да бъдат сложени възпоменателни знаци за именитите джаз музиканти в града ни. Проектът на знаците е бил възложен гратис на общината, също по този начин и мястото за разполагане е несъмнено. Какви дейности се правят за осъществяване на това решение на общинският съвет и има ли сложени периоди за осъществяване на плана, пита Дяков.

С решение на сесия на общинския съвет от 21.09.2023 година бяха избрани нови таксиметрови стоянки в града. За страдание до в този момент не са сложени обозначителни табели на нужните места. Това основава проблем на таксиметровите водачи и основава предпоставки те да бъдат глобявани. Няма ясна причина, след признато решение на общинският съвет обозначителните табели да не бъдат сложени. Кога ще бъдат сложени и кой ще дава отговор за понесените вреди от таксиметровите водачи, след близо 5-месечното закъснение на осъществяването на решението на Общинския съвет, е второто запитване на Орлин Дяков.

Очакват се отговорите от кметската администрация да бъдат предоставени документално и устно на идната сесия на 29 февруари 2024 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР