Общинският съветник от Демократична България“ Симеон Ставрев представи концепция за

...
Общинският съветник от Демократична България“ Симеон Ставрев представи концепция за
Коментари Харесай

Промени в тарифите на градския транспорт в София

Общинският консултант от „ Демократична България “ Симеон Ставрев показа идея за нова цена за пътешестване в градския превоз в София.

От СОС в детайли обясниха техните предложенията за новата тарифна политик в градския превоз.

„ Достъпът с прехвърляне е изпълним за хора с абонаментни документи. Опции за инцидентно пътуващите – да се резервира с тарифната карта и да се употребява превоза, без да се посещава каса или да се купува билет он водача. Създаваме алтернатива за младите и опцията да се заплаща с карта. Младите са приоритет за новата билет система. Имаме и решение за туристи – когато те имат информация за своето пътешестване да могат да си купят документ, с който да пътуват 24 часа ", обясниха на брифинг пред медиите от СОС.

От СОС споделиха, че оферират да отпадне:

" Има предложение да отпаднат документите, които се продават сега в метрото. Реално " Метрополитен " да продава всички транспортни документи от системата за градска подвижност. Картите, които са единствено за метро, да вземем за пример, а не за цялата градска мрежа, също да отпаднат. 3-месечните и 6-месечните капти да отпаднат, като предлагането е за разсрочено заплащане на карта за 1 година.Талоните за 10 пътувания играят ролята за преференция за инцидентно пътуващи, по тази причина и те да отпаднат, както и и тридневната карта ", обобщиха от СОС.

Какво е новото: 

 enlightened Билет за 30 мин. без прехвърляне – 1,6 лева – продава се от лидера. Той ще бъде наличен и през смарт телефон. 

 enlightened Билет за пътешестване с прехвърляне за 60 мин. - 2.6 лева - Нова 24-часова карта за 6 лева Тя е налична и за предварителна покупка. 

 enlightened Ученици, студенти и докторанти ще пътуват гратис.

Какво остава:

 enlightened Билет за еднократно пътешестване от 1,6 лева остава 

 enlightened  Дневната карта от 4 лева остава. Тя ще бъде налична и от смарт телефон.

Какво отпада: 

 enlightened Картите за метро, единствено за една линия или метро и една линия. Според специалистите доста хора употребяват довеждащия превоз до метрото даром.

 enlightened  3 и 6-месечните карти. Те ще бъдат сменени от разновидността за разсрочено заплащане на годишна карта. 

 enlightened  Талонът за 10 пътувания. Той дава преференция на инцидентно пътуващите пасажери.

 enlightened Тридневната карта

 enlightened  Неперсонализираната месечна карта Целта на измененията е да няма преференция за инцидентно пътуващите, а да се дава на постоянните ползватели на градския превоз.

Градският превоз в столицата още веднъж ще бъде обновен.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР