Общинският съветник от “Демократична България Симеон Ставрев поиска от кмета

...
Общинският съветник от “Демократична България Симеон Ставрев поиска от кмета
Коментари Харесай

Симеон Ставрев от ДБ иска работна група за ремонта на трамвай № 5 |

Общинският консултант от “Демократична България ” Симеон Ставрев изиска от кмета на София Йорданка Фандъкова да свика специфична работна група, която да прегледа проблемите с ремонта на трасето на трамвай №5, оповестиха от Демократична България. 

Причината е предстоящата загуба на 12 милиона лв. финансиране от Европейски Съюз поради провеждането на опорочена социална поръчка, изяснява Ставрев, който е и член на транспортната комисия в Столичния общински съвет (СОС). Той упорства работната група да бъде свикана допустимо най-бързо и тя да начертае явен проект по какъв начин да не бъдат изгубени още евросредства, а ремонтът да бъде приключен сполучливо в неговата целокупност. 

Ставрев предлага в групата да влязат минимум двамата заместител кмета по строителство и превоза и представители на всички политически групи в СОС, в това число и самостоятелни съветници.

Съдът към този момент откри, че градската администрация е позволила прекомерно неразбираеми критерии на състезанието в частта за организация и за качествено осъществяване на  строителството. Втората причина за глобата е нелегално отстраненият участник в търга обединяване " Геострой-Юнайтид Груп-Трансремонтрстрой ". Съдът възприема изцяло всички причини на управителния орган, който реализира контрола върху потреблението на европейското финансиране.

Договорът за реорганизация на релсовия път по бул. " Цар Борис III " е подписан на 18 януари 2021 година за 40 534 831 лева без Данък добавена стойност. Поръчката за ремонта беше предоставена на " ВДХ " АД и секторът от Съдебната палата до пазара на " Красно село " трябваше да бъде пуснат при започване на април.  “Дълго време сред спирките " Пирогов ", " Иван Гешов ", " Лагера " и " Хиподрума " не се работеше по неразбираеми аргументи. Неотдавна Столична община в лицето на инж. Джоргов призна, че ремонтът закъснява и даде обещание до края на май до завърши първия стадий до Красно село ”, разяснява Симеон Ставрев. 

“Не ми се коства реалистично да бъде спазен срокът 31 май. Има и заплаха вторият стадий от плана изобщо да не се осъществя, което може да докара до повторна загуба на финансиране ”, разяснява той. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР