Общинският съветник от БСП в Бургас Бенчо Бенчев, шофьорът му

...
Общинският съветник от БСП в Бургас Бенчо Бенчев, шофьорът му
Коментари Харесай

Разследват Бенчо Бенчев и Несрин Узун за укривателство и връзка с Митьо Очите

Общинският консултант от Българска социалистическа партия в Бургас Бенчо Бенчев, водачът му Йовчо Домусчиев и някогашният народен представител от Движение за права и свободи Несрин Узун са разследвани за персонално укривателство. Събраните досега доказателства сочат, че тримата са помагали на Димитър Желязков да се укрие от правораздаването. Материалите към този момент са изпратени на Районната прокуратура в Бургас, която се чака да повдигне обвиняванията. Пред " По света и у нас " представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова разяснява, че Бенчо Бенчев и Несрин Узун към този момент са разследвани и за присъединяване в групата на Митьо Очите и е допустимо да бъдат упрекнати и по това следствие.

Разследващите настояват, че досега несъмнено са открили, че в четвъртък, часове откакто е издадена Европейската заповед за задържането на Димитър Желязков, Бенчо Бенчев и водачът му Йовчо Домусчиев с първокласен микробус благосъстоятелност на бургаския общински консултант са взели Митьо Очите от хотела му в Гърция. Точно в 19:09 часа на 2 август тримата са минали гръцко-турската граница.

След като Интерпол издава алената бюлетина за издирването на Желязков пък Несрин Узун резервира три стаи в хотел в Истанбул. Те са наети от Бенчев и водача му, а без да се записва в тях се е настанил Митьо Очите, където на 4 август на разсъмване е арестуван от турската полиция.
Румяна Арнаудова, представител на основния прокурор: Достатъчни по размер и сигурни доказателства за осъществени дейности от страна на трима български жители, които са спомогнали на Димитър Желязков, упрекнат за водач на ОПГ да избегне наказателно гонене.
При обиските в дома на Бенчев, както и в офиси на компании, в които Бенчев и Узун са съдружници са открити голям брой бележници с водено двойно счетоводство.

Румяна Арнаудова, представител на основния прокурор: В които се съдържат сигурни данни за евентуално укриване на данъчни отговорности, т.е. отнася се за данъчни закононарушения.
Българска национална телевизия: Да разбираме ли, че е допустимо Несрин Узен и Бенчо Бенчев да станат обвинени и по следствието на профилираната прокуратура за ОПГ на Димитър Желязков?

Румяна Арнаудова, представител на основния прокурор: Да, не го изключваме - в противен случай. Работи се и в тази посока, защото размера от доказателства, които събраха сътрудниците през последните 24 часа сочат за сериозна съпричастност на тези лица към активността на групата.
Ако бъдат събрани задоволително доказателства Бенчо Бенчев и Несрин Узун ще бъдат упрекнати за присъединяване в Организирана незаконна група с началник Димитър Желязков, пране на пари и укриване на налози.

От Българска социалистическа партия отхвърлят Бенчо Бенчев да е правил дарения на партията. В известие до медиите се споделя, че по решение на общинските съветници от Българска социалистическа партия в Бургас, групата събира по 70 лв. месечно за активността си и нямат други финансови взаимоотношения с Бенчев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР