Общинският съветник от БСП Петко Димитров е отправил питане към

...
Общинският съветник от БСП Петко Димитров е отправил питане към
Коментари Харесай

Петко Димитров пита кога ще има пак книжен пазар на Славейков

Общинският консултант от Българска социалистическа партия Петко Димитров е отправил запитване към кмета на София Йорданка Фандъкова по отношение на бъдещето на емблематичния хартиен пазар на пл. „ Славейков “.

В него Димитров напомня, че в края на май се навърши една година от общественото обявяване на края на ремонта на ул. „ Граф Игнатиев “ и прилежащите площади „ Гарибалди “ и „ Славейков “ и градинката „ Св. Седмочисленици “, по този начин нареченото възобновяване на Зона №2 от центъра на София.

„ До ден сегашен няма никакви признаци, че следва или се работи по плана за възобновяване на книжния пазар на пл. „ Славейков “. За софиянци и гостите на столицата този градски феномен – голяма книжарница навън, пред Градската библиотека, бе един от знаците на града, ситуиран в културното сърце на София. Днес това пространство мощно припомня на градска пустиня – голо и празно “, показва най-младият общински консултант в СОС.

Според него тематиката е мъчителна и вълнува огромна част от софиянци. Ето за какво слага няколко въпроса към столичния градоначалник. „ Кога ще бъде възобновен книжният пазар на пл. „ Славейков “? Стартирана ли е процедурата по неговото създаване и в случай че да – на какъв стадий е? Зона №2 има ли към този момент публикуван Акт №16? Ако не – за какво? “, пита Петко Димитров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР