Общинският съветник от БСП Диана Тонова е получила сигнал от

...
Общинският съветник от БСП Диана Тонова е получила сигнал от
Коментари Харесай

БСП със сигнал за незаконно придобиване на общински имот

Общинският консултант от Българска социалистическа партия Диана Тонова е получила сигнал от жители за подозрение за непозволено придобиване на общински парцел от частно лице. Случаят е от Нови Искър, кв. " Курило " в местността " Бранишки лозя ".
За съответния парцел е заведен установителен иск за благосъстоятелност против Столичната община, само че той е отритнат от Софийския областен съд още през 2011 година Няма данни парцелът да е импортиран в Трудово-кооперативно земеделско стопанство, отчуждаван или за него са осъществявани разпоредителни покупко-продажби. Решението на СРС е доказано с дефинитивно решение на Софийския градски съд през 2015 година С нотариален акт от 2022 година обаче частните лица са приети за притежатели на парцела на съображение давностно притежание.
Ето за какво Диана Тонова слага на районния кмет Даниела Райчева въпроса вписан ли е актът за общинска благосъстоятелност от 2011 година и дали по-късно е отписан.
Общинският консултант от Българска социалистическа партия пита също по този начин дали кметът на регион " Нови Искър " е заверявал молба-декларация от частното лице за признание право на благосъстоятелност върху недвижимия парцел и дали е издавал удостоверителни документи, че парцелът не е общинска благосъстоятелност. Ако е по този начин, Тонова желае районният кмет да уточни какви са основанията за това.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР