Общинският съветник Христо Ковачки обяви, че е готов да даде

...
Общинският съветник Христо Ковачки обяви, че е готов да даде
Коментари Харесай

Общинският съветник от Благоевград Хр. Ковачки обяви, че дава хотел Вароша за подслон на украински бежанци 

Общинският консултант Христо Ковачки разгласи, че е подготвен да даде хотел "Вароша " за настаняване на украински бежанци, в случай че има такива които да потърсят заслон в Благоевград. " Не желая да виждам и да чувам вести, сърцето ми се къса, като виждам подиуми с дребни деца, разделящи се фамилии, плачещи бебета. Войната е неприятно нещо, подготвен съм да оказвам помощ с всичко на хората, които бягат от войната, съобщи Ковачки, който за следващ път протяга ръка на хора в потребност. Припомняме, че той бе първият, който предложи да настани в хотела си хората от изгорелия блок в кв. Струмско.

Всички благоевградчани познават Христо Ковачки- предприемачът и ресторньор,отнасящ се с еднообразно гостолюбие както към министър председатели, по този начин и към елементарни хора, на които постоянно с намерено сърце помага- тъй като Ковачки е извървял тежкия път от момчето зад бара, до огромния хотелиер, ресторантьор, трансформирал се в емблема на Благоевград.

Областният център има потребност от повече такива хора. Желаем му здраве и триумфи.Общински съветници от Благоевград пък предложиха новите обществени жилища да бъдат дадени за същата цел, приютяване на бежанци. Жилищата са подготвени, обзаведени и няма спънки неотложно в тях да бъдат настанени фамилии, бягащи от войната в Украйна.

По последни данни над 100 000 украинци до през вчерашния ден са напуснали родината си, търсейки леговище. В цялата страна вървят митинги в отбрана на хората от Украйна, през вчерашния ден в Банско стачкуваха дружно руснаци и украинци,които се оповестиха изрично срещу войната.
П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР