Общинският съветник Борислав Иванов ще си подаде оставката като зам.-председател

...
Общинският съветник Борислав Иванов ще си подаде оставката като зам.-председател
Коментари Харесай

Общинският съветник Борислав Иванов подава оставка като зам.-шеф на СОС

Общинският консултант Борислав Иванов ще си подаде оставката като зам.-председател на Столичния общински съвет.

Председател съм на комисията по публичен ред и сигурност, и съзнавам акта за знамето, че е неправилен, само че аз го върша кардинално. Ще предложа на сътрудниците в Столичния общински съвет (СОС) да гласоподават оставката ми като зам.-председател на СОС по съвест, който както реши. Готов съм да поема политическа отговорност за дейности си.

 

Това съобщи за Българска телеграфна агенция общинският консултант Борислав Иванов, който през вчерашния ден направи опит да смъкна националния байрак на Украйна от фасадата на Столичната община.

Той сподели, че е подготвен да си подаде оставката и като ръководител на Комисията по публичен ред и сигурност.

По-рано ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев внесе отчет с искане за оставката на Борислав Иванов като заместник-председател на съвета и като ръководител на комисията по публичен ред и сигурност.

" Освен ръководител на Столичния общински съвет аз съм правист и академични учител по право. Намирам за неприемливо държанието от през вчерашния ден и през днешния ден на зам.-председателя на общинския съвет Борислав Иванов, който неотдавна съобщи желанието си за присъединение към Политическа партия “Възраждане ”. Затова към този момент внесох отчет с искане за оставката му като заместник-председател на съвета и като ръководител на комисията по публичен ред и сигурност. Правото стои над всички нас и всяко посягане върху него не може и няма да остане без глоба, най-малко до момента в който това зависи от мен ".

От „ Демократична България “ (ДБ) също упорстват за оставката на общински консултант в Столичния общински съвет (СОС) от групата на „ Патриоти за София “ поради хулигански прояви в постройката на Столична община, оповестява на фейсбук страницата си групата на Демократична България в СОС.

Зам.-председателят на СОС и ръководител на комисията по публичен ред и сигурност Борислав Иванов е направил дейности, които са в цялостно несъгласие с отговорността му като общински консултант и част от управлението на СОС и Столична община.

Ние, съветниците от групата на Демократична България, настояваме за незабавното му премахване от заеманите от него управителни постове и призоваваме всички политически групи да се опълчват на тази неприемлива хулиганска демонстрация. Приканваме самия Борислав Иванов да си подаде оставката като общински консултант, защото осъщественото от него е срам за общинския съвет и е в прорез с мандата, даден му от софиянци, като техен представител в Столична община, показват от Демократична България.

Извършеното от него - влизане като маскиран нарушител, навлизане в кабинета на кмета, незаконно навлизане в компютрите на Столична община, събаряне на знамето на Украйна от фасадата на постройката, сложено там с решение на СОС, е толкоз неуместно, че провокира подозрения за неговото психологично положение и опция да извършва отговорностите си, за които е определен, означават от Демократична България.

За тях това е и следващ образец по какъв метод партия “Възраждане ” схваща присъединяване си в политическия и публичен живот на София и България. " А точно - да генерира непрекъснати кавги, които в съответния случай излизат освен отвън рамките на положителния звук, а съставляват бойкот на устоите на локалното самоуправление. И с цел да бъде още по-абсурдна обстановката, имаме случай, когато ръководител на комисията по публичен ред и сигурност прави хулигански прояви в постройката на Столичната община ", показват от Демократична България.

Дни по-рано Борислав Иванов изяви предпочитание да се причисли към Политическа партия " Възраждане ".

Бях определен от листата на Политическа партия " Атака ", само че защото политическата партия, на която имах вяра, промени на думите си и отстъпи от правилата си, аз смъквам доверието си от нея. Искам да изявя желанието си да се причисля към Политическа партия " Възраждане ", чиято идеология полезности и позиции изцяло се припокриват с моите. Това съобщи на днешното съвещание на Столичния общински съвет (СОС) зам.-председателя на СОС Борислав Иванов, който е от групата на " Патриоти за София ". Той е от квотата на Политическа партия " Атака ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР