Общинският съветник Борис Милчев от политическата група Демократична България –

...
Общинският съветник Борис Милчев от политическата група Демократична България –
Коментари Харесай

Ето кой сменя изчегъртаната кметица от ДБ Росина Станиславова

Общинският консултант Борис Милчев от политическата група " Демократична България – обединяване " (ДБ) в Столичния общински съвет (СОС) да бъде определен за нов кмет на регион " Красно село " оферират в отчет до Съвета общинските съветници от ДБ  Бойко Димитров и Яна Веселинова Тодоранова. Докладът е оповестен на интернет страницата на СОС и ще бъде прегледан на идващото съвещание на 9 март.

В него написа, че с решение на Върховния административен съд от 21.02.2023 година е оставено в действие решение на Административен съд-София-град от 15.02.2022 година, с което е доказано решение на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) за открит спор на ползи във връзка с Росина Георгиева Станиславова – кмет на регион " Красно село " на Столична община.

С влизане в действие на решението на Върховен административен съд решението на КПКОНПИ е влезнало в законна мощ на 21.02.2023 година С решение на Общинската изборна комисия – Столичната община е прекратила предварително пълномощията на Росина Георгиева Станиславова като кмет на регион " Красно село ". С това, считано от 21.02.2023 година е зародила нуждата от избор на нов кмет на регион " Красно село ", на съображение член 42, алинея 7 от Закона за локалното самоуправление, защото до локалните избори през есента на тази година остават към девет месеца, се показва в отчета до СОС.

Вносителите напомнят, че Росина Станиславова беше определена на извършените през 2019 година локални избори за кмет на регион „ Красно село “ като представител на Коалиция " Демократична България – обединяване “. Непосредствено след постановяване на решението на КПКОНПИ от август 2021 година за открит спор на ползи Коалиция " Демократична България – обединяване “ отдръпна политическото си доверие от нея като областен кмет и подари равностойността на взетата от нея по неприемлив метод сума на Сдружение " SOS детски селища България “.

По тази причина се въздържаме да предложим на Столичния общински съвет (СОС) да избере за нов кмет на регион „ Красно село “ някой всред назначените от нея заместник-кметове, каквато опция дава Законът за локалното самоуправление.

" Предлагаме за нов кмет на регион " Красно село “ да бъде определен Борис Силвестриев Милчев – общински консултант от политическа група " Демократична България – обединяване “ в СОС ", пишат вносителите.

Те показват, че предлагането е в сходство с изразения политически избор на гласоподавателите в регион " Красно село “ на локалните избори през 2019 година, а със своите персонални и професионални качества и опит Борис Милчев ще подсигурява естествената работа на районната общинска администрация и взаимоотношенията ѝ с жителите и с бизнеса.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР