Общинският съветник Борис Бонев внесе доклад в Столичния общински съвет,

...
Общинският съветник Борис Бонев внесе доклад в Столичния общински съвет,
Коментари Харесай

Обединение на общинските пазари в едно ръководство, предлага Бонев

Общинският консултант Борис Бонев внесе отчет в Столичния общински съвет, в който предлага сегашните пет общински сдружения , които ръководят пазарите на София, да бъдат обединени в едно с името " Софийски пазари ".

Според него ръководството на тези 5 сдружения от 5 шефа и 5 съвета на шефовете е непотребен разход в актуалната обстановка. Според Бонев, сегашната обстановка слага под риск финансовото здраве на тези сдружения и в случай че не бъдат подхванати ограничения ще има отрицателно отражение върху бюджета на Общината.

В тази връзка той даде образец с сдружението " Пазари Запад ", което е било пред колапс и е избавено от банкрут единствено тъй като му е трансфериран за стопанисване паркинга при Националния стадион, макар че е нелогично пазари да ръководят паркинги.

" Убеден съм, че предлагането ми ще провокира неспокойствие у част от сътрудниците ми общински съветници, защото управленията на столичните пазари от години са място за изпращане на " наши хора ". Като резултат имаме пет шефа и препоръки на шефовете, на които се заплащат заплати. Тази процедура би трябвало неотложно да бъде прекъсната! ", добави Бонев от Спаси София.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР