Общинският съветник Борис Бонев от гражданската организация "Спаси София" ще

...
Общинският съветник Борис Бонев от гражданската организация "Спаси София" ще
Коментари Харесай

Борис Бонев предложи да има билети за време от 40 и 90 минути в София

Общинският консултант Борис Бонев от гражданската организация "Спаси София " ще внесе предложение за стартиране на билети за време от 40 и 90 минути, които да се употребяват в градския превоз на Столична община. Това заяви самият Бонев на брифинг в Столична община.

Искането ще бъде прегледано първо в комитета за наблюдаване на новата електронна система за таксуване в публичния транспорт в София. Този комитет е формиран от общинари от всички политически сили в Столичния общински съвет.



Според предлагането на "Спаси София " по-краткият билет ще бъде с цената на настоящия книжен билет от 1,60 лв.. Бонев позволи, че билетите от 40 минути ще са изключително подобаващи за живеещите в "Люлин ", които работят в Бизнеспарка в "Младост ", защото напредването с метро от него до най-големия жилищен регион на София лишава приблизително към 33 минути. Вчера ръководещата коалиция ГЕРБ-СДС предложи от идната година Центърът за градска подвижност да предложи билети от 30 и 60 минути. Разликата в предложенията на ГЕРБ и на "Спаси София " е, че билетите за време на ГЕРБ могат да се употребяват и след 30-та и 60-та минута, в случай че пасажерът се е качил в транспортното средство до 29-та и до 59-та минута.

"Спаси София " оферират още ЦГМ да пусне карта за младежи до 26 години. Картата ще може да се купува освен от студенти, само че и от всевъзможни младежи под тази възраст. Цената на картата ще бъде 200 лв. на година, което прави по 55 стотинки дневно, пресметна Борис Бонев.

Правим това, водени от чувството, че младежите са бъдещето на нашия град. Трябва да подкрепим хората, до момента в който са още при започване на тяхната кариера, разяснява представителят на "Спаси София ".



Организацията предлага още срокът на картите за пенсионери, студенти и възпитаници да бъде продължен и от 1 месец да стане едногодишен.

Правим това, с цел да не се постанова на пенсионерите и на студентите да се редят всеки месец на опашки и да потвърждават, че са пенсионери и студенти, разясни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР