Общинският съветник Борис Бонев е внесъл предложение за удължаване на

...
Общинският съветник Борис Бонев е внесъл предложение за удължаване на
Коментари Харесай

Предлагат удвояване на маршрута на автобус 73

Общинският консултант Борис Бонев е внесъл предложение за удължение на автобусна линия №73, тъй като сега тя " вози от на никое място за на никое място и не обслужва съвсем никого ", съобщи БНР.

В оферти маршрут се включва бул. " Тодор Каблешков ", натоварени бизнес зони, каквато е тази до метростанция " Витоша ", минаване около болница " Токуда ", както и несъществуваща сега транспортна връзка от Алея Яворов по Цариградско шосе до обрисувалата се бизнес зоната в " Полигона ".

По думите на Бонев импортираното в СОС предложение е посрещнато извънредно добре от живеещите в " засегнатите " от маршрута квартали. Подкрепа е получена и от районните кметове, през чиито територии минава удължената линия - " Овча купел ", " Витоша ", " Триадица " и " Лозенец ".

Линия 73 ще бъде два пъти по-дълга в сравнение с до момента, само че съгласно " Спаси София " изгодите от това ще са доста, тъй като тя се трансформира в рингова линия, даваща доста връзки с останалите натоварени направления на градския превоз и метрото.

Това е единствено първата, от десетките промени, върху които работим и които са нужни, с цел да може да живеем в по-свързан и удобен град, изясняват от " Спаси София ".

Те чакат от общинските съветници от всички партии, както и от новият зам.-кмет по превоза, поддръжка за това предложение и въвеждането му от 1 март 2020 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР