Общинският съветник бе провокиран от репортаж на „Господари на ефира”.

...
Общинският съветник бе провокиран от репортаж на „Господари на ефира”.
Коментари Харесай

Общински съветник иска проверка на трасето на трамвай № 5

Общинският консултант бе предизвикан от репортаж на „ Господари на ефира”.

В репортажа, излъчен на 06.10.2017 година, жители показаха недоволството си от неналичието на безвреден и комфортен достъп до спирките на трамвай № 5, намиращи се на бул. „ Цар Борис III”.

Поради тази причина Стефан Марков упорства способените органи в Столична община да вземат нужните ограничения, с цел да може да бъде улеснен достъпът и обезпечена сигурността на жителите, ползващи тези спирките по протежението на бул. „ Цар Борис III”.

Общинският консултант желае да разбере за какво, макар осъществения ремонт точно в този сектор, спирките, съпътстващите подлези, стълби и тротоари, не са били реконструирани и каква е повода за това. Марков пита също по този начин дали е била потърсена отговорност от страна на изпълнителя на ремонта.

Стефан Марков е безапелационен, че Столична община следва да извърши Наредбата за създаване на общодостъпна среда и да бъдат издигнати рампи за обезпечаване на достъп на хора с увреждания и майки с деца.

Общинският консултант се обърна към способените органи в Столична община с въпрос каква е опцията да бъдат построени пешеходни пътеки по локалното платно на бул. „ Цар Борис III” и какъв брой ще коства това. Той желае да разбере дали има опция следващата година да бъдат планувани средства за реконструкцията на този сектор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР