Общинският съвет за втори път отказа да продаде два апетитни

...
Общинският съвет за втори път отказа да продаде два апетитни
Коментари Харесай

Общинарите отказаха на фирма на Муравей Радев да купи апетитни имоти в Пловдив за 200 хил. лева

Общинският съвет за повторно отхвърли да продаде два апетитни парцела на компанията „ Пловдивстройресурс”, приватизирана от ексфинансовия министър Муравей Радев. За предлагането гласоподаваха единствено двама общински съветници, а други 36 бяха срещу или въздържали се.

От компанията желаеха да вземат парцелите на ул. „ Дарвин” 4 и 6 по член 35 от Закона за общинска благосъстоятелност. Той гласи, че притежател на неподвижен парцел върху общинска земя, може да я закупи без търг.

Единият от тях е с величина от 927 кв.м, а другият е от 956 кв.м. Върху тях има две 70-годишни здания с обща повърхност от 520 кв.м РЗП. Те са били употребени на времето като общежития на строителите от Е.С.О „ Градстрой” и свързани с „ Пловдивстройресурс”, част от „ Строително-монтажен комбина” – Пловдив.След приватизацията постройките влизат в активите на компанията, само че земята изпод е общинска. Макар че се водят за жилищни потребности, в тях се обитават офисите на приватизираната компания. Според самостоятелната оценка двата парцела с оценени 101 360 лв. и 105 100 лв..

Фирмата, на която отпред е Красимир Томов, а в Съвета на шефовете е Муравей Радев, желаеха да вземат двата парцела по член 35 от ЗОС още в предишния мандат. Тогава обаче Община Пловдив не почете настояването – последваха и каузи, които бяха извоювани до компанията. Така Община Пловдив трябваше да внесе предлагането за гласоподаване, само че както през октомври 2021, по този начин и през днешния ден – предлагането не бе признато. Отговорност от гласуването на локалния парламент не може да се търси в съда.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР