Общинският съвет във Вършец прие изменение и допълнение на наредба

...
Общинският съвет във Вършец прие изменение и допълнение на наредба
Коментари Харесай

Община Вършец във война с шума! Налагат солени глоби и конфискуват музикални уредби

Общинският съвет във Вършец одобри изменение и допълнение на разпоредба №1 за обезпечаване на публичния ред, поддържане на чистотата и запазване на околната среда в oбщината. По предложение на кмета Иван Лазаров се не разрешава озвучаването на открити площи в зони и територии, предопределени за жилищно строителство, рекреационни зони и територии и зони със смесено предопределение.
Забраната е наложителна за физическите лица, за юридически лица, за притежателите, наемателите и ползвателите на търговски обекти и заведения за публично хранене и развлечения, игрални зали и други сходни, в които се упражнява комерсиална активност и услуги и важи за времето от 14 до 16 часа и от 23 до 8 часа целогодишно.
С позволение на кмета на общината може да бъде удължавано работното време на търговците по смисъла на Търговския закон след 23 часа, само че с не повече от два астрономически часа.
Със съставянето на акта за определяне на административно нарушаване се изземват и задържат материалните доказателства, свързани с определяне на нарушаването. Иззетите движимости се предават за бранене с приемо-предавателен протокол от общинска администрация - Вършец. За нарушаване на възбраната се постановат следните санкции - санкция за физически лица от 500 до 1000 лв., а при наново нарушаване от 1000 до 2000 лв.. Имуществената глоба за юридически лица е от 1500 до 5000 лв., а при наново нарушаване - от 5000 до 10 000 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР