Общинският съвет в София прие бюджета за тази година, който

...
Общинският съвет в София прие бюджета за тази година, който
Коментари Харесай

Борис Бонев: Очаквам проектът за водопровод до Перник да достигне 40 млн. лв.

Общинският съвет в София одобри бюджета за тази година, който е в размер малко над 1,7 млн. лева Достатъчна ли е тази сума за развиването на плановете в столицата и кои проблеми остават нерешени - посетител по тематиката в " Денят стартира " с Георги Любенов беше общинският консултант Борис Бонев.

Когато приказваме за бюджета, това, която на мен най-вече ми липсва, са промени и цели, безапелационен е Бонев.
Борис Бонев, общински консултант: Аз чух градски превоз, екология, обучение, просвета... Когато всичко ти е приоритет, няма по какъв начин резултатите да са положителни. Това, което липсва в действителност, е фокус.
За да има промяна, би трябвало да има пари. Аз най-малко в този бюджет, който механично повтаря числа от предходни години, не виждам пари за промени, безапелационен е Бонев. Според него, личните пари на общината, без отпусканите средства от европейски фондове, са незадоволителни.
 Приеха Бюджет 2020 на София Приеха Бюджет 2020 на София
Общинският съвет в София одобри бюджета на града за тази година. По предложение на кмета, той беше повишен със 7 млн лева - за озеленяване, дигитализаци...

Общинският консултант разяснява и избавителния проект за рецесията в Перник посредством подаване на вода по тръбопровода на София.
Борис Бонев, общински консултант: Аз доста се надявам този проект да успее, тъй като приказваме за филантропична рецесия. Има обаче доста неприятни сигнали за повишаване на този план - от 25 на 27 милиона, аз чакам да доближи до 40 милиона до края на реализацията.
Това единствено ще поддържа настоящия режим на водата, няма да реши водната рецесия, счита Бонев. По думите му, е извънредно значимо да се намерят виновните лица, позволили да се стигне до източването на язовир Студена.

Според Бонев обаче, планът за градеж на нов тръбопровод не е обществен, защото до този миг не е излязъл механически документ, а единствено отзиви и мнения.
Борис Бонев, общински консултант: Така че, по какъв начин ще се строи този план, остава една загадка. Цялата тази работа приказва за един административен безпорядък, а най-големият проблем ще бъде, в случай че пострада и водоснабдителната система на София.  27 млн. лева ще коства водопроводът сред Мало Бучино и Перник 27 млн. лева ще коства водопроводът сред Мало Бучино и Перник
Започна строителството на водопровода, който ще свързва Мало Бучино с Перник. Той е част от избавителния проект за града, който е на воден режим. Новият...

Бонев разяснява и казуса със замърсяването на въздуха в София и ограниченията против това.
Борис Бонев, общински консултант: Когато приказваме за понижаване на трафика, би трябвало да приказваме в две направления - едната е рестриктивни ограничения, а другата е стимулиращи.
Единствената опция на колите е градският превоз, той би трябвало да бъде бърз и постоянен, добави още общинският консултант.

Вижте целия диалог във видеото!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР