Общинският съвет в Смолян гласува да се отпуснат по 300

...
Общинският съвет в Смолян гласува да се отпуснат по 300
Коментари Харесай

Отпуснаха 3000 лв. за обитателите на изгорялата къща в...

Общинският съвет в Смолян гласоподава да се провиснал по 300 лв. еднократна помощ на всеки от 10-те жители на изгорялата къща в село Момчиловци на последното си преди Коледа съвещание.

Помощите бяха отпуснати по предложение направено в докладна на кмета на община Смолян Николай Мелемов.

Пожарът унижощи преди Коледа четириетажна къща близнак, в която живеят 7 фамилии. Изгоря целият покрив от 240 кв.м и таванът, унищожени са и всички мебели, бяла, черна и компютърна техника. " Над 50 тона вода се изсипа в къщата, с цел да се загаси пожара, всичко е похабено ", заяви кметицата на Момчиловци Сийка Суркова.Освен пожарникарите в гасенето взело участие и съвсем цялото село, което се привиква с пердашене на църковната камбана.

Всички от опожарената къща бяха настанени да живеят краткотрайно при родственици.

С ремонта на покрива са се заели като подаяние две елитни строителни компании от Смолян. След Коледа ще стане ясно какво е нужно като средства, с цел да се довърши покрива и тогава ще се мисли каква помощ да получат в допълнение за него, обясниха съветници.

По закон еднократната помощ е 300 лв., тъй че фамилиите от опожарената къща получават общо 3000 лв., с цел да посрещнат светлия празник.

На сесията това бе единственото решение, което получи утвърждението на съветниците, за разлика от редица основни за общината докладни.

В селото тече дарителска акция с кутии в комерсиалните обекти за ремонт на изгорялата къща на фамилията.

тагове пожар къща момчиловци помощ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР