Общинският съвет в Русе реши в днешното си заседание да

...
Общинският съвет в Русе реши в днешното си заседание да
Коментари Харесай

Площад в Русе се превръща в ледена пързалка

Общинският съвет в Русе реши в днешното си съвещание да построи ледена пързалка на площад „ Света Троица “. Съоръжението ще работи от 15 ноември 2018 година до 15 февруари 2019 година Русенци и гостите на града ще могат да употребяват пързалката против 5 лв. на час, а кънките чартърен ще костват 2 лв..
За деца и възпитаници цената е 3,00 лв., а наемът на кънките още веднъж 2 лв.. Намалението се употребява, след показване на съответния удостоверяващ документ.
Любителите на кънките ще могат да употребяват и 20% понижение, в случай че предплатят 10 свои визити. Така цената, (пързалка + кънки), за възрастни ще е 56 лева, а за деца 40 лева
Друг тип услуга, която ще се предлага, е „ Цена за групови визити “ /над 6 човека/, включваща входен билет и наем на кънки, без възрастови ограничавания - 5,00 лв. на час на човек. За образуване на прояви - празненства, рождени дни и други/, е избрана цена за наем на цялата пързалка за 1 час с 30% понижение – 350,00 лв. за час, включваща наем пързалка и прилагане на кънки.
Общинските съветници дадоха единодушие и Русе да кандидатства с план по оперативна стратегия „ Околна среда “ за финансиране на възобновяване на язовир „ Образцов чифлик “, актуализираха и общинската разпоредба 16, тъй че в обсега ѝ да попадне и ледената пързалка, която следва да бъде построена в града. Одобрени бяха и търгове за отдаване на терени за създаване на зарядни станции за коли, за слагане на търговски павилиони и други, а на 25 октомври ще стартира поетапна замяна на осветителните тела по улиците на Русе.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР