Общинският съвет в Русе да проведе публичен търг за отдаване

...
Общинският съвет в Русе да проведе публичен търг за отдаване
Коментари Харесай

Нов търг за помещенията на Хепи и АРТ кафе-то

Общинският съвет в Русе да организира обществен търг за отдаване чартърен на части от парцел обществена общинска благосъстоятелност в града. Предмет на наема са два обекта, които са част от Доходното здание – ресторанта Хепи и Арт кафе-то

Първият обект е с повърхност 205 кв. м и е предопределен за комерсиална активност. Към него принадлежи и изба с повърхност 144 кв. м. Той се намира на партерния етаж на постройката. Вторият обект е с повърхност 200 кв. м и е предопределен за офис. Той се намира на първия етаж на постройката. Общата повърхност на двете елементи, които се отдават чартърен, е 549 кв. м. Обектите ще бъдат отдавани чартърен като заведения за хранене и развлечения.

В момента има годни наемни контракти за тези обекти, които изтичат през октомври 2023 година Обектите се употребяват като заведения за хранене и забавление. Общината и юридическите лица и звена на бюджетна прехрана не се нуждаят от описаните обекти и се предлага да бъдат отдадени чартърен на трети лица.

Съгласно Закона за общинската благосъстоятелност, свободни парцели обществена общинска благосъстоятелност могат да бъдат отдавани чартърен за период до 10 години посредством осъществяване на обществен търг или обществено оповестен конкурс с решение на Общинския съвет в Русе.

Наемът за пространствата на " Хепи " ще стартира с начална месечна наемна цена от 5 560 лева без Данък добавена стойност за пространствата, които употребява, а за кафенето - 860 лева без Данък добавена стойност. В тръжните условия се предлага да се резервира настоящото предопределение на пространствата като заведения за хранене и развлечения.

Общината ще обезпечи спомагателни средства за бюджета, разнообразни от месечните наеми. В изискванията се показва, че спечелилите в търга ще поемат финансов ангажимент към Община Русе за ремонт, поддръжка и прехрана на постройката на Доходното здание. За единия обект сумата е 150 000 лева, а за другия - 100 000 лева Тези суми се заплащат един път.

Отделно, наемателите ще способстват с годишни вноски от 30 000,00 лева и 10 000 лева за поддръжка на културни и спортни мероприятия, проведени от Община Русе, за всяка година от договорния период на наема.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР