Общинският съвет в Радомир е преотстъпил на столичен медицински център

...
Общинският съвет в Радомир е преотстъпил на столичен медицински център
Коментари Харесай

Звено за неотложна медицинска помощ се открива в Радомир

Общинският съвет в Радомир е преотстъпил на столичен медицински център шест пространства в градската поликлиника за създаване на звено за неотложна здравна помощ. Това заяви ръководителят на Общинския съвет Светослав Кирилов.

Бъдещата здравна конструкция ще разполага с лекарски кабинети, денонощна лаборатория и дневен стационар. Тя ще бъде ситуирана върху 200 кв.м в някогашното детско поделение в постройката на градската поликлиника. Предвижда се новото звено да проработи публично след четири месеца. Дотогава софийският медицински център се е заел да вложи 200 000 лева в ремонт на пространствата и оборудването им с здравна техника.

Пациенти в неотложното звено ще се одобряват в делничните дни след 16 ч.,цялата нощ до 8,00ч. заран и 24 часа в почивните и празнични дни. Дневният стационар ще има четири кревати. Ще се употребява кола за спешна помощ на ЦСНМП в Радомир.

Така жителите на общините Радомир, Ковачевци и Земен ще могат да получат по-качествена здравна услуга, разяснява Кирилов. Столичният медицински център ще заплаща 1200 лева месечен наем за пространствата. Договорът е с 5-годишен период, планува се при интерес от двете страни да бъде удължен до 10 години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР