Общинският съвет в Пловдив ще реши как да бъдат финансирани

...
Общинският съвет в Пловдив ще реши как да бъдат финансирани
Коментари Харесай

Общинският съвет решава съдбата на Колежа и Лаута под окупация от фенове

Общинският съвет в Пловдив ще реши по какъв начин да бъдат финансирани двата стадиона на пловдивските грандове Ботев и Локомотив. Сесията се чака да бъде извънредно разгорещена, като за първи път на нея се чака масирано фенско наличие от страна и на двата отбора.
Прочетете още
До този миг има едно публично импортирано предложение от кмета Здравко Димитров, което е за обезпечаването на 22,5 млн. лв. за Колежа. В началото на седмицата той съобщи,че ще го изтегли, като това е допустимо при започване на сесията.

Другият вид е то да бъде модифицирано в придвижване. Както TrafficNews писа се приготвя предложение от страна на ГЕРБ, което е за равно финансиране на двата обекта по 16,3 млн. лв.. Общата сума от 32,7 млн. лв. би трябвало да бъде разпределена в три бюджетни години по 10 млн. лв..

За Колежа средствата ще бъдат за изцяло довеждане докрай на Етап 1 плюс козирка над целия стадион. За Лаута парите ще са за индексация на настоящия контракт плюс втория стадий за централния бранш и отвесната планировка.

Освен това ще бъде образувана и комисия, която да направи одит на осъществените действия по стадион „ Христо Ботев ”, която и да следи разходването на средства за в бъдеще.

Очаквайте детайлности!

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР