Общинският съвет в Пловдив ще направи искане до Министерския съвет

...
Общинският съвет в Пловдив ще направи искане до Министерския съвет
Коментари Харесай

Община Пловдив иска имоти от военните, за да изгради нова улица и паркинг на Лаута

Общинският съвет в Пловдив ще направи искане до Министерския съвет за отстъпването на 4 дка от казармите на бул. „ Освобождение ”, с цел да построи нова улична инфраструктура. В претекстовете е записано, че  с реконструкцията на стадион „ Локомотив ” е належащо да се построи още  една връзка към него.
Прочетете още
На процедура в момента  методът към него е само от страна на бул. „ Санкт Петербург ”, защото от другите две страни са парк Лаута и Аграрния университет.  Поради това единствената опция за нова връзка е от страната на казармите от южната страна.

Изтъква  се и  необходимостта стадионът да дава отговор на всички изисквания  на  УЕФА, като за това е належащо да се проектира и построи нова улица и паркинг, с цел да се улесни достъпа до него. Поради това се предлага парцели за общо 4 дка да бъдат да трансферирани безплатно на Община Пловдив, тъй  като по закон те не могат да се отчуждават..

От Община Пловдив пишат още, че с построяването на улицата и паркинга от тяхна страна, ще се улесни достъпа освен до стадиона, само че и до парк Лаута.   Двете уреди ще бъдат построени от градските управляващи, като паркингът ще има самостоятелен достъп и от спортните стадиони и ще се употребява от всички.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР