Общинският съвет в Пловдив окончателно капитулира пред Георги Гергов, като

...
Общинският съвет в Пловдив окончателно капитулира пред Георги Гергов, като
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП-Пловдив дадоха на Георги Гергов контрола над Панаира

Общинският съвет в Пловдив дефинитивно капитулира пред Георги Гергов, като му разреши да поеме цялостен надзор върху Международния панаир в Пловдив през сдружението " Пълдин туринвест ".

ГЕРБ и лоялните на Гергов съветници от така наречен " Автентична лява Българска социалистическа партия " упълномощиха с болшинство представителя на община Пловдив в УС на компанията да се съгласи с всички оферти на мажоритарния притежател.

Гергов желае община Варна да стане съучастник в панаира за сметка на увеличение на капитала. Схемата ще даде опция на някогашния началник на БСП-Пловдив да придобие над 79% от акциите на Панаира и да се разпорежда с него както самичък реши.
Гласуването на точката мина под мощен цивилен напън да не се позволява сходно решение и с апели от " Демократична България " да се отбрани един от знаците на града. Опозицията уточни, че за десетилетията оперативно ръководство на Панаира от Гергов " няма никакво развиване и не са вложени средства, които да прибавят стойност за Пловдив ".
Въпреки това решението мина с 27 гласа " за " срещи 22 срещу и въздържали се. Срещу схемата с Гергов гласоподаваха Демократична България, Вътрешна македонска революционна организация, " Съюз за Пловдив ", " Кауза България ".

Само един консултант от ГЕРБ се разгласи " въздържал се ", до момента в който останалите му съпартийци бяха " за ".

Решението е противоположното на това, което единствено преди месец Общинският съвет в Пловдив одобри с концепцията да блокира желанията на Гергов да овладее Панаира.

В подмяна Гергов реши да предложи друга остаряла концепция - да даде 6 декара от терена на панаирното градче, на които вероятно общината да си построи опера. Такъв вид се разисква безуспешно от времето, в което Вежди Рашидов още беше министър на културата, само че още веднъж не взема решение въпроса с това по какъв начин община Пловдив " подарява " една от емблемите си.

Кметът Здравко Димитров още веднъж не участва на основното решение на 19 декември.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР