Общинският съвет в Пловдив намали на 100 лева годишно концесионните

...
Общинският съвет в Пловдив намали на 100 лева годишно концесионните
Коментари Харесай

Пловдивските съветници се обединиха в името на футбола, намалиха сериозно концесионните такси

Общинският съвет в Пловдив понижи на 100 лв. годишно концесионните такси за значимите спортни обекти в града. Предложението бе признато с 33 гласа „ за “ и единствено 3 „ въздържал се “, като на процедура решението ще облекчи Ботев, Локомотив и Спартак.
Промяната ще засегне подписаната към този момент концесия за стадион „ Христо Ботев “, който се построява сега, както и за базата на „ канарчетата “ в Коматево, на която играят формалните си срещи. Таксата от 100 лв. ще важи и за бъдещите концесии на Локомотив – стадионът в парк „ Лаута “ и детско-юношеската школа, която „ черно-белите “ възнамеряват да изградят в „ Тракия “.

От по-ниската годишна такса ще се употребяват още Спартак, които започнаха реорганизация на стадион „ Тодор Диев “ и компания " Леонел 10 ", която е благосъстоятелност на някогашният футболист на Ботев Гено Добревски и стопанисва стадиони за деца край Гребната база. 
За Локомотив и Спартак това изискване ще влезе в действие със сключването на концесионните контракти. За Ботев новите условия влизат след Нова година. Паралелно с това отпаднаха точките по подписаните контракти, които обвързват годишното концесионното заплащане с размера на минималната годишна заплата.

Идеята таксата да бъде понижена и да стане алегорична стартира министър председателят Бойко Борисов по време на визитата си в Пловдив. В края на август той дойде в града, с цел да участва на формалното рестартиране на реорганизация на стадион „ Христо Ботев “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР