Общинският съвет в Плевен днес реши да дофинансира седем маломерни

...
Общинският съвет в Плевен днес реши да дофинансира седем маломерни
Коментари Харесай

Дофинансират седем маломерни паралелки в Плевен

Общинският съвет в Плевен през днешния ден реши да дофинансира седем маломерни паралелки в общински учебни заведения, оповестиха от съвета.

Предложението е признато с гласовете на 36 от общинските съветници, един е дал своя вот "въздържал се ". Председателят на непрекъснатата комисия по образованието към Общински съвет Диана Данова смята, че с решението съчетават желанията на шефовете на образователни заведения, без да позволяват преразход на средства от бюджета. Общият размер на парите, предопределени за застраховане на образователния развой на маломерните и слети паралелки на новата образователна година е съвсем 56 хиляди лв..

Сумата ще бъде планувана в бюджета на Общината за 2019 година. Ще бъдат дофинансирани паралелки в ОУ "Христо Ботев " в Пелишат, където учат 59 деца, а не доближават 11, в СУ "Христо Ботев " - Славяново, където учат 64 деца, по-малко с 13 от нужното. В Опанец в ОУ "Отец Паисий " има 59 деца, които са с 13 по-малко.

Подобна е обстановката в ОУ "Христо Ботев " - Мечка, откъдето имат 14 възпитаници, а не им доближават четирима. В ОУ "Св. Св. Кирил и Методий " - Ясен учат 69 деца, със 17 по-малко, а в ОУ "Васил Левски " - Беглеж имат 37 възпитаници, като не им доближават 28. В ОУ "Антон Страшимиров " - Бохот се посещава от 70 деца, не доближават единствено четири до норматива.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР