Общинският съвет в Перник реши с почетен знак Почетен гражданин

...
Общинският съвет в Перник реши с почетен знак Почетен гражданин
Коментари Харесай

Общинският съвет ще отличи бивши пернишки спортисти

Общинският съвет в Перник реши с почетен знак " Почетен жител на Перник " да бъде удостоена посмъртно Евдокия Огнянова - дълготраен капитан на баскетболния тим на " Миньор " по случай нейната 70 - годишнина. Тя е играла повече от 600 мача с емблемата на Миньор, в над 200 мача е защитавала и националния герб. С Миньор баскетболистката е 4 пъти първенец на България, 4 пъти вицешампион, 2 пъти притежател на купата на България.

Съветниците взеха решение с почетна значка на община Перник да бъде почетен заслужилият треньор м.с. Любен Борисов. С неговото име са свързани едни от най-големите триумфи на мъжкия баскетболен тим на Металург, а по-късно и на женския тим на Миньор.

С плакет за забележителен принос и заслуги в региона на спорта ще бъдат отличени петима някогашни футболни митове на Миньор. Наградата се дава на Ангел Славов, Евлоги Банчев, Георги Йорданов, Славе Малинов и Георги Златков по случай 100 години от основаването на футболен клуб Миньор /Перник / и развиването и прославата на пернишкия спорт. Отличията ще бъдат връчени на празника на града 19 октомври. Снимка: zapernik.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР