Общинският съвет в Перник даде съгласие общината да кандидатства с

...
Общинският съвет в Перник даде съгласие общината да кандидатства с
Коментари Харесай

Перник ще кандидатства за обновяване на Двореца на културата

Общинският съвет в Перник даде единодушие общината да кандидатства с планово предложение за възобновяване на постройката на Двореца на културата по Оперативна стратегия "Региони в напредък ". Съветниците позволиха общината да подписа контракт за финансиране с ДЗЗД "Фонд за устойчиви градове ", по силата на който да поеме дълготраен общински дълг до 1,5 млн. лева Срокът на погасяването му е до 240 месеца, с 36 месеца гратисен интервал. Възможната безплатна финансова помощ е 795 896,72 лева

Дворецът на културата в Перник е строен в продължение на три години и половина от най-хубавите български майстори по план на арх. Александър Дубовик. За времето си е бил най-голямата постройка от този жанр на Балканския полуостров.Открит е на 10 февруари 1957г.

Разположен на входа на централния градски парк, Дворецът / както го назовават всички перничани / заема повърхност 4 250 кв.м и има застроена кубатура 5 000 куб.м. Фасадата е съгласувана с детайли от класиката, претворени с битови детайли за да се даде темперамент на национална архитектура.

От откриването на институцията до момента са осъществявани само частични поправки, постройката е даже рискова, съгласно кмета Станислав Владимиров. В Двореца се обитават 4 културни института, които са независими юридически лица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР