Общинският съвет в Монтана проведе редовното си заседание, на което

...
Общинският съвет в Монтана проведе редовното си заседание, на което
Коментари Харесай

Общинският съвет в Монтана одобри изграждането на системата за ранно предупреждение за замърсяване на въздуха

Общинският съвет в Монтана организира постоянното си съвещание, на което сенаторите взеха 24 решения, оповестиха от локалната администрация.
Сред най-важните от тях е утвърденото предложение за създаване и поддържане на системата за ранно предизвестие за замърсяване на въздуха. Съветниците гласоподаваха при превишаване в три следващи дни на равнищата на фини прахови частици да бъде лимитирано придвижването на рейсове и избрани категории товарни коли. Тази мярка е част от Комплексната стратегия на Община Монтана за понижаване равнищата на фини прахови частици и полициклични ароматни въглеводороди в атмосферния въздух за интервала 2019-2023 година
Общинският съвет одобри и Наредба за реда и изискванията за разпределяне на финансова помощ за закупуване на първо жилище от млади фамилии на територията на Община Монтана. По силата на наредбата ще бъдат подкрепяни с еднократна помощ в размер до 3% от цената на жилището, само че не повече от 2000 лева млади фамилии. Съпрузите би трябвало да са на възраст от 18 до 35 години в това число, да са с непрекъснат или сегашен адрес в Община Монтана, като най-малко единият от тях е регистриран тук преди не по-малко от три години. Друг критерии, на който би трябвало да дават отговор претендентите е липса на отговорности към държавния бюджет.
Общинският съвет даде картбланш за кандидатстването и осъществяването на 4 плана, свързани с услуги за ранно детско развитие; патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания; вложения в културна инфраструктура и осведомителна акция за екологичната мрежа „ Натура 2000” в България – 2.
Бе признат и План за интегрирано развиване на Община Монтана за интервала 2021-2027 година Този основополагащ стратегически документ залага общата рамка и за стабилно и интегрирано развиване на локално равнище.
На последната ноемврийска сесия на Общински съвет - Монтана бяха определени и 27 правосъдни заседатели на Районен съд – Монтана.
Освен упоменатите, локалният парламент взе и решения, касаещи съфинансирането на планове, контролиране на териториалното и селищно устройство, ръководството на общинската благосъстоятелност и други тематики от друго естество. Взетите решения ще бъдат оповестени на формалния уебсайт на Община Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР