Общинският съвет се събира, за да гласува бюджета на Варна

...
Общинският съвет се събира, за да гласува бюджета на Варна
Коментари Харесай

Общинският съвет на Варна заседава по приемане на бюджета на общината за 2020 година

Общинският съвет се събира, с цел да гласоподава бюджета на Варна за 2020 година Заседанието ще стартира в 9:00 часа в зала „ Пленарна “ на Общината, като в предварителния дневен ред са включени 13 точки.

Тазгодишният бюджет на Варна е в размер на 492,07 млн. лв.. От тях 108,37 млн. лв. ще бъдат обезпечени по европейски планове и стратегии. Приоритетите в ръководството ще бъдат икономическо развиване на Варна, вложение в децата и младежите, съвременен град с комфортни квартали, обвързвана и налична градска среда.

На разглеждане ще бъдат подложени също новите правила за банкет в детските градини. Предвижда се водещ да бъде правилото на уседналост, като задачата е да се уеднакви електронният банкет в детските и образователните заведения.

Местният парламент ще реши дали да поддържа предлагането за основаване на нова дирекция в Община Варна, която ще дава отговор за екологията и опазването на околната среда.

Съветниците ще би трябвало да дадат своя избор и за разпределяне на средства за две лечебни заведения - МБАЛ „ Св. Анна “ и АГ болничното заведение. Друг финансов въпрос, който те ще обсъдят. е предлагането за подкрепяне на баскетболен клуб „ Черно море Тича “.

Четвъртото съвещание на локалния парламент ще приключи с полемика с жителите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР