Общинският съвет се събира на извънредно заседание, на което да

...
Общинският съвет се събира на извънредно заседание, на което да
Коментари Харесай

Общинският съвет във Варна ще заседава заради референдума за Морската градина 


Общинският съвет се събира на изключително съвещание, на което да се разиска предлагането за локален референдум за Морската градина. То ще се състои на 22 януари 2018 година (понеделник) от 10:00 ч. в зала „ Пленарна “. С решение по административно дело, формирано през 2013 година по тъжба на предприемчив комитет по отношение на подписка за осъществяване на локален референдум за Морската градина и крайбрежната алея, Върховният административен съд задължи ръководителя на Общинския съвет да внесе за разглеждане подписката в локалния парламент, да свика водеща комисия за разискването й и да насрочи съвещание на съвета, според Закона за директно присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление.

Като водеща комисия ръководителят дефинира ПК “Архитектура, строителство, устройство, организация и развиване на територията на общината и обитаемоте места ”. Същевременно задължава всички непрекъснати комисии и ВрК „ Правна комисия “ да му дават мнение по предлагането за осъществяване на локален референдум не по-късно от 17:00 ч. на 18 януари. В тази връзка, по решение на ръководителите на непрекъснатите комисии и ВрК „ Правна комисия “, са свикани две съвещания, на които ще бъде прегледан въпросът с референдума.

Едното съвещание е на ВрК „ Правна комисия “, планувано за 17 януари 2018 година (сряда) от 10:00 ч. в Стаята на общинския консултант в Община Варна. Членовете на комисията ще обсъдят предлагането за референдум по отношение на неговата правомерност. Другото съвещание ще бъде взаимно на всички непрекъснати комисии, на което следва да се одобряват мнение и план за решение. То ще се организира на 18 януари 2018 година (четвъртък) от 13:00 часа в Юнашкия салон.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР