Общинският съвет се събира на извънредна сесия, за да посочи

...
Общинският съвет се събира на извънредна сесия, за да посочи
Коментари Харесай

Местният парламент в Пловдив избира петима районни кметове до края на изборите

Общинският съвет се събира на изключителна сесия, с цел да уточни краткотрайно изпълняващите районни кметове до края на предизборната акция. Петима от райкметовете са претенденти за нови мандати или за локалния парламент. Единствено този на „ Южен ” Костадин Язов не е претендент на тези локални избори.
Прочетете още
За „ Централен ”, където Георги Стаменов се явява за нов мандат, отпред ще застане Гергана Златкова. В „ Северен ”, където Стоян Алексиев се вдигана от друга партия, откакто не бе посочен от ГЕРБ, краткотрайно кмет ще е Петър Абаджиев.

Кметът на „ Тракия ” Костадин Димитров е претендент за градоначалник, като там отпред ще застане зам.-кметът Веселина Стоянова – Анастасова.

За регионите „ Източен ” и „ Западен ” кметовете Иван Стоянов и Димитър Колев са в листата за Общинския  съвет. Там постовете им до избора на нов и кметове ще са надлежно Василка Чопкова и Георги Георгиев.  

Общинският съвет ще гласоподава и проектобюджета за 2024 година, както и бюджетната прогноза за идващите три бюджетни години. От данните по точката излиза наяве, че при започване на годината дългът на Община Пловдив е бил 47 млн. лв., а към края на годината той към този момент е 95,5 млн. лв..

Следващата година ще бъде и най-високата цената на дълга на градските управляващи, като той ще бъде 104 млн. лв.. Оттогава ще стартира и неговото погасяване, като за това са нужни по 10 млн. лв. от общинския бюджет.

Две заявления против събарянето на Бетонния мост също ще се преглеждат на сесията.  Едната е от ГЕРБ, а другата от групите, издигнали Славчо Атанасов за кмет.

Очаквайте детайлности!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР