Общинският съвет се събира днес на последната си сесия преди

...
Общинският съвет се събира днес на последната си сесия преди
Коментари Харесай

Съветниците избират временни кметове на четири района

Общинският съвет се събира през днешния ден на последната си сесия преди локалните избори. Дневният ред е относително лек - с 36 точки. Раздялата с властта ще стартира още в първите минути на съвещанието, когато ръководителят на Общински съвет Савина Петкова ще благодари на сътрудниците си за свършената работа и ще пожелае триумф на тези, които ще се върнат в локалния парламент след 27 октомври.

Доайенът на старейшините доктор Лилия Учкунова е приготвила лека почерпка, тъй като се отхвърли да взе участие в предизборната конкуренция поради достолепната си възраст.

Най-малко 15 старейшини остават отвън локалната власт по разнообразни аргументи - едни не желаят повече политика, други са извадени от играта от техните партийни централи. Савина Петкова, която съставлява в Общински съвет Реформаторския блок, още през зимата оповести, че няма да се бори за нов мандат.

На сесията ще бъдат определени краткотрайни кметове на четирите региона - „ Централен ”, „ Западен ”, „ Южен ” и „ Тракия ”. Титулярите Георги Стаменов, Димитър Колев, Борислав Инчев и Костадин Димитров са в отпуск, тъй като се състезават за регионите си. Те са назначили изпълняващи длъжността кмет, само че законът изисква да има решение на Общински съвет. В предлагането не са посочени имена. Временните кметове ще бъдат препоръчани в залата. Те ще встъпят в длъжността от 18 октомври и ще ръководят регионите, до момента в който новоизбраните положат клетва. Вероятно това ще стане след балотажа на 3 ноември.

В останалите два региона - " Източен " и " Северен ", не престават да кметуват Николай Чунчуков и Лариса Кътова, която също е и.д. Те не вземат участие в предизборната акция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР