Общинският съвет прие да бъдат предвидени 5000 лв. от бюджета

...
Общинският съвет прие да бъдат предвидени 5000 лв. от бюджета
Коментари Харесай

5000 лева за трикольори в центъра на Бургас

Общинският съвет одобри да бъдат планувани 5000 лева от бюджета за 2019 година за разработване на празнична декорация от български национални флагове в центъра на града. Предложението, импортирано от общинският консултант Георги Дракалиев, беше признато с 40 гласа " за ", съобщи " Фокус ".

Българските национални флагове следва да бъдат поставяни по ул. " Александровска " и пл. " Тройката " в дни на национални и локални празници.

По време на дебатите кметът Димитър Николов възрази средствата за украсата да бъдат отделени от бюджета за 2019 година

" За декорация съм изрично срещу да се взимат средства от това перо. Флаговете, които подменяме на входа на града и на други основни места, би трябвало да бъдат подменяни по-често поради бързото потъмняване на белия цвят на нашия трикольор. Много постоянно получаваме сигнали от жителите, че има скъсани или нечисти флагове ", сподели още Николов и добави, че има други способи за финансирането на това предложение.

Според общинския консултант Живко Табаков тази докладна бележка не е била подобаваща за днешното съвещание, на което се гласоподава плана за бюджет за 2019 година

" Искам да обърна внимание какъв брой средства от бюджета са отделени за публични и християнски празници. За 3-ти март има отделени 30 хиляди лева, за Гергьовден - 8 хиляди лева, за 24-ти май - 20 хиляди лева, за 6-и септември - 8 хиляди лева, за 22-ри септември - 8 хиляди лева, за Йордановден - 5 хиляди лева, за 6-и февруари (Освобождението на Бургас) - 6 хиляди лева, 18-и февруари - 2 хиляди лева и други ", сподели още Табаков.

Той добави, че общата планувана сума възлиза на 381 хиляди лева и заради това предлагането не би трябвало да бъде финансирано като част от бюджета за 2019 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР