Общинският съвет прекрати договора на д-р Илиана Михайлова за възлагане

...
Общинският съвет прекрати договора на д-р Илиана Михайлова за възлагане
Коментари Харесай

Общинският съвет в Мездра започна работа, избра новия шеф на болницата /снимки/

Общинският съвет приключи контракта на доктор Илиана Михайлова за възлагане ръководството на МБАЛ - Мездра, без да я освобождава от отговорност, считано от датата на регистриране на нововъзникналото събитие в Търговския указател на Агенция по вписванията. Това решение бе взето с 18 гласа „ За “, при трима негласували, на ноемврийската сесия на локалния парламент. В началото на месеца доктор Михайлова подаде заявление да бъде освободена от заеманата служба по отношение на избирането й за общински консултант. Същевременно Общински съвет избра за вр. и. д. шеф на лечебното заведение доктор Петьо Вълчев за период до осъществяване на конкурс и назначение на шеф, само че не повече от 90 дни.
С друго решение бяха одобрени изключения от минималния брой на учениците в независими и слети паралелки за образователната 2019/2020 година в ОУ „ Васил Левски “ - с. Моравица, както следва: три слети (в I-III, II-IV и VI-VII клас) и една маломерна паралелки (в V клас). За задачата образователното заведение ще бъде дофинансирано от общинския бюджет с 40 552 лева
Председателят на Общински съвет Яна Нинова беше избрана за пратеник в Общото заседание на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ) и за член на Областния съвет за развиване на Област Враца. При неспособност да взе участие в съвещание на Общото заседание на НСОРБ или в работата на Областни съвет за развиване, тя ще бъде замествана надлежно от инж. Георги Валентинов и от инж. Мирчо Мирчев.
Общински съвет даде единодушие Яна Нинова да членува в Националната асоциация на ръководителите на общински препоръки в Република България (НАПОС-РБ), позволи годишното погашение на членски импорт към НАПОС-РБ и даде единодушие да бъде преведен годишния членски импорт в Асоциацията за 2020 година в размер на 630 лева
Местният парламент откри процедура за установяване на 1 правосъден заседател за Районен съд - Мездра с мандат 2020-2024 година и избра краткотрайна комисия за осъществяване на процедурата по желание с ръководител Катя Йотова.
Определен беше съставът на Постоянната комисия за попречване и определяне спор на ползи към Общински съвет Мездра: Тихомир Илчев - ръководител и членове - доктор Ивайло Тодоров, Катя Йотова, Мирчо Мирчев, Христина Стоянова и Яна Нинова.
По мотив 100-годишнината от подписването на пагубния за България Ньойски кротичък контракт съветниците уважиха с едноминутно паметта на починалите за Свободата, а Илчев прочете декларация.
Следващото съвещание на Общински съвет - Мездра ще се организира на 11 декември.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР