Общинският съвет по наркотичните вещества проведе обучение на социални работници

...
Общинският съвет по наркотичните вещества проведе обучение на социални работници
Коментари Харесай

Общинският съвет по наркотичните вещества обучи социални работници във Видин

Общинският съвет по наркотичните субстанции организира образование на обществени служащи от Видин, Брегово и Белоградчик, имащо за цел да се увеличи информираността им по казуса за използването на психоактивни субстанции измежду младежите.
По-специално психолозите от Общинския съвет по наркотични субстанции се стопираха на използването на марихуана и на наргилета, които са изключително известни измежду младежите.
„ Истината е, че в наргилетата може да се използва всичко. Искаме да покажем на хората, че това е нездравословно толкоз колкото и тютюневите цигари, и толкоз колкото и другите опиати “, сподели психоложката Велислава Цанкова.
Според Цанкова, ролята на обществените служащи е значима.
„ Те, в своята работа, се сблъскват с лица, които използват такива субстанции, тъй че е желателно да бъдат осведомени, да знаят какво е въздействието, и надлежно какви могат да са рисковете за близките “, добави тя.
В рамките на образованието бяха показани презентации за риска от използването на марихуана и наргилета, след което беше извършена дискусионна игра.
Това е началото на серия образования, които Общинският съвет по наркотични субстанции възнамерява да организира, изясни Велислава Цанкова.
Тя добави, че в идващите събития от цикъла ще бъдат включени педагогическите съветници и учебните психолози, ще бъде проведено образование и за медицинските експерти в учебните заведения, както и за учебните охранители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР