Общинският съвет одобри на днешната сесия намерението на кмета Здравко

...
Общинският съвет одобри на днешната сесия намерението на кмета Здравко
Коментари Харесай

Пловдивският общински съвет взе важно решение за заема от 120 млн. лв.

Общинският съвет утвърди на днешната сесия желанието на кмета Здравко Димитров да води договаряния с Европейска капиталова банка за кредитна линия до 120 млн. лв., написа "Марица ".

Предложението се одобри с 30 гласа за, 16 - срещу и 2 въздържали се.

"За " заема са дали своят вот съветниците от ГЕРБ, Съюз за Пловдив, Кауза "Пловдив, ЗС "Александър Стамболийски ". От Българска социалистическа партия, Демократична България, НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация не поддържаха заема.

Здравко Димитров и неговият заместител Илия Кирчев увериха, че занапред ще има публично разискване, както за плановете по този начин и за самия заем. Според офертата на банката заемът ще бъде даден за период от 25 години със 7 години гратисен интервал и рента под 1%.

От опозицията възразиха, че толкоз огромен заем обрича децата и внуците да изплащат дълга до 2045 година и че ще се усилват налозите и таксите. Илия Кирчев възрази, че всичко, което ще бъде направено ще се употребява от жителите.

Веселина Александрова от Демократична България предложи точката да се отсрочи, до момента в който се види положението на Общината и се организира спор. Николай Радев от Българска социалистическа партия предложи да има локален референдум, Костадин Гаров от НФСБ да се вземат единствено 30 млн. лв..

"Обсъждаме единствено да се даде мандат за договаряния, поздравявам този заем и приканвам да се гласоподава ", прикани сътрудниците Иван Вичков от ГЕРБ.

Здравко Димитров увери, че парите се взимат за положителното на Пловдив.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР