Общинският съвет (ОбС) прие Програма за управление на община Мездра

...
Общинският съвет (ОбС) прие Програма за управление на община Мездра
Коментари Харесай

Общинският съвет прие програмата за управление на община Мездра през мандат 2019-2023 г.

Общинският съвет (ОбС) одобри Програма за ръководство на община Мездра през мандат 2019-2023 година, създадена и импортирана за разглеждане от кмета Иван Аспарухов. В средносрочния планов документ са залегнали пет стратегически цели:
• Възстановена икономика;
• Изградена инфраструктура;
• Подобрена просветителна, здравна и обществена система/сфера;
• Развита туристическа, културна и спортна дестинация;
• Благоприятни условия на живот.
За постигането на тези цели Община Мездра си слага следните съществени цели:
• Открито и динамично управление;
• Постигане на условия за развиване на конкурентноспособна икономика;
• Развитие и рационализация на инфраструктурата;
• Сигурност;
• Подобряване привлекателността и качеството на живот в общината;
• Европейски планове и вложения.
В Програмата са написани съответни действия и периоди за осъществяването им, които Община Мездра ще предприеме през 4-годишения интервал за реализирането на стратегическите цели и съществени цели в региона на административното ръководство, индустриалния и земеделския бранш, туризма, инфраструктурата, публичния ред и сигурност, образованието, опазването на здравето, обществената сфера, културата, спорта и екологията, както и за привличането на външни вложения, най-вече по линия на Европейския съюз.
Приет бе Годишният финансов доклад за активността на „ МБАЛ - Мездра” ЕООД за 2019 година, като в същото време не бяха освободени от отговорност шефовете на лечебното заведение през предходната година доктор Илиана Михайлова и доктор Петьо Вълчев. Решено беше облагата на сдружението за 2019 година от 145 хиляди лева да бъде отнесена за покриване загуби от предишни интервали.
Приети бяха финансовият доклад за първото тримесечие на тази година на общинската болница, импортиран от нейния шеф доктор Соня Съботинова и отчетът за същия интервал на финансовия инспектор на сдружението Пламен Велков, както и докладът за осъществяване на актовете на Общински съвет за интервала ноември 2019 година - април 2020 година
Във връзка с идното на 16.06.2020 година Общо заседание на „ Екопроект “ ООД - Враца, кметът Аспарухов, а в негово неявяване - ръководителят на ПК „ Устройство на територията, запазване на околната среда, инфраструктура и европейска интеграция” Мирчо Мирчев, бяха упълномощени да съставляват Община Мездра на събранието и бе несъмнено по какъв начин да гласоподават по точките в дневния ред.
Общински съвет разпореди на кмета на общината, взаимно с кмета на с. Зверино, да проучат опциите за разширение на гробищния парк в селото и да осведомят за това съветниците на идващото съвещание.
Местният парламент даде единодушие да бъдат включени в Програмата за ръководство и предписание с общинско имущество за 2020 година два поземлени парцела в м. „ Брусненски слог “ в землището на с. Брусен - първия с повърхност 2 001 кв. м., а втория с повърхност 53 735 кв. м., и реши да се проведат търгове с очевидно наддаване за продажба им, при пазарна цена на първия парцел в размер на 2 360 лева, а на втория - 76 800 лева
Кметът Аспарухов отговори и на две питания, отправени към него от общинските съветници от Коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ Косто Томов и Галя Василева.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР