Общинският съвет /ОбС/ на Плевен даде съгласие за реализацията на

...
Общинският съвет /ОбС/ на Плевен даде съгласие за реализацията на
Коментари Харесай

Общинският съвет на Плевен даде съгласие за проект на Детелин Далаклиев

Общинският съвет /ОбС/ на Плевен даде единодушие за реализацията на план за развиването на боксовия клуб на международния първенец Детелин Далаклиев. Това заяви Мартин Митев - ръководител на Общински съвет в града.

Той посочи, че концепцията е съответно на Сдружение с нестопанска цел в социална изгода "Спортен клуб ДСД Боксинг " с ръководител Далаклиев, за кандидатстване пред Министерството на младежта и спорта за преустрояване на постройка за потребностите на спортния клуб за бокс.

"В заявление, изпратено до мен, от Сдружението, осведомиха за желанието си за кандидатстване за финансово подкрепяне с капиталов план за преустрояване на съществуваща административно-делова постройка. Проектът е за 150 000 лв.. Тъй като обектът, предстоящ на реорганизация, е общинска благосъстоятелност, процедурата изисква единодушие и от Общинския съвет ", разясни Мартин Митев.

Той напомни, че с решение от 28 февруари тази година Общинския съвет - Плевен, учреди безплатно право на прилагане на същия парцел, общинска благосъстоятелност, за период от 10 години, считано от 1 април, 2019 година, на съображение подписан контракт сред Сдружението и Общината.

Финансовото подкрепяне на спортни клубове за създаване, възобновяване и ръководство на спортни обекти - държавна и общинска благосъстоятелност е регламентирано в Закона за физическото образование и спорта.

Според Митев концепцията на Детелин Далаклиев заслужава поддръжка. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР